Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη βασιλική κρύπτη η σορός της – Τέλος εποχής

Ολοκληρώθηκε η δημόσια τελετή της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η τελευταία πράξη ενός σημαντικού κεφαλαίου στην ιστορία της Βρετανίας γράφτηκε σήμερα με την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, και τη δημόσια τελετή που διήρκησε για πάνω από 10 ώρες.

Το τελευταίο «αντίο» στην Ελισάβετ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύναξη ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, αλλά και των απανταχού γαλαζοαίματων, ενώ πλέον τα φώτα στρέφονται στον βασιλιά Κάρολο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, αφού εκτιμάται ότι ως γεγονός, η κρατική κηδεία, η πρώτη στη Βρετανία από τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965, είναι πιθανό να επισκιάσει και τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012.

Πολλές οι παράλληλες τελετές αλλά και τα παραλειπόμενα για τη σχέση των μελών της βασιλικής οικογένειας, ποιος έλαβε πρόσκληση και ποιος όχι, πόσο τιμούν με το ύφος και τις στιλιστικές επιλογές τους οι ηγέτες ξένων χωρών τη βασίλισσα.

Η σορός της βρέθηκε στη βασιλική Κρύπτη και στις 21.30 έγινε ο ενταφιασμός χωρίς κάμερες. Αυστηρά ιδιωτικά. Μαζί με το φέρετρο του Φίλιππου που περίμενε στην Κρύπτη. Η οικογένειά της θα βρεθεί εκεί σε μία στιγμή που χαρακτηρίζεται από το παλάτι ως προσωπική.

Πηγή: In.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News