WADA: Υποψήφιος για την κεντρική διοίκηση του οργανισμού αντιντόπινγκ ο Λευτέρης Αυγενάκης

Eurokinissi

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έθεσε υποψηφιότητα για να εκλεγεί στην κεντρική διοίκηση του WADA.

Για πρώτη φορά στα 23 χρόνια λειτουργίας του WADA, Έλληνας παράγοντας θέτει υποψηφιότητα για την κεντρική διοίκηση του Παγκόσμιου Οργανισμού αντιντόπινγκ.

Πρόκειται για τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μια υποψηφιότητα που ενθάρρυναν τόσο η Προεδρία της Τσεχίας, όσο και οι ομόλογοί του Έλληνα Υφυπουργύ, κατά τη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σε δήλωση του μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Όταν αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού, το θέμα του ντόπινγκ ήταν πρώτης προτεραιότητας μας, διότι είχαν μείνει πάρα πολλά θέματα πίσω. Δεν είχαμε υλοποιήσει μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων κι όμως σπεύσαμε, δουλέψαμε, τα καταφέραμε και σήμερα η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα πρότυπο στα θέματα του αντιντόπινγκ.

Για αυτό τον λόγο και κατέθεσα την υποψηφιότητα μου μετά από παρότρυνση του Προεδρεύοντος και αρκετών άλλων συναδέλφων ομολόγων μου, που είδαν με πάρα πολύ καλό μάτι όλη αυτή την
πορεία που έχουμε διανύσει τα τελευταία τρία χρόνια.

Άσχετα με το αποτέλεσμα των εκλογών, που είναι στις 2 Φεβρουαρίου, είμαι πολύ χαρούμενος και πολύ περήφανος που η χώρα μας για πρώτη φορά από συστάσεως του WADA δίνει δυναμικό ‘παρών’, στέλνοντας ένα πολύ καθαρό μήνυμα ενάντια στο ντόπινγκ».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News