Βουλή: Το επεισόδιο με την Πιπιλή - Η άσεμνη χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με τη βουλευτή της ΝΔ να πηγαίνει στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ για να ζητήσει εξηγήσεις.

Κόκκινο χτύπησε η ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ και το απόρρητο.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποκορύφωμα το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε κατά τη δευτερολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρωταγωνίστρια τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία σηκώθηκε από τη θέση της και να κατευθύνθηκε προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ζητήσει εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, για το περιστατικό ευθύνεται ο βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο οποίος έκανε μια χειρονομία με την οποία υπονοούσε ότι η κ.Πιπιλή έχει καταναλώσει αλκοόλ. Η βουλευτής της ΝΔ «απασφάλισε» και κινήθηκε προς το μέρος του, διαμαρτυρόμενη.

Από την πλευρά του, ο ίδιος ο κ. Αβραμάκης υποστηρίζει πως με τη χειρονομία του εννοούσε «πήγαινε να πιεις έναν καφέ, να ηρεμήσεις» και αυτή πιθανότατα το παρεξήγησε.

Νωρίτερα, η κυρία Πιπιλή αντιδρούσε στην ομιλία Τσίπρα, κάτι που έκανε τον Λευτέρη Αβραμάκη να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της, με τη βουλευτή της ΝΔ να του απαντά πως δεν φωνάζει.

Όπως καταγράφηκε στην κάμερα του καναλιού της Βουλής, η Φωτεινή Πιπιλή σηκώθηκε από τη θέση της στα δεξιά έδρανα και κατευθύνθηκε στην πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ζητήσει εξηγήσεις.

Αμέσως ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, την επανέφερε στην τάξη, ενώ έσπευσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ώστε να αμβλυνθεί η ένταση. Πιάνοντάς την αγκαζέ, την ανάγκασε να επιστρέψει στη θέση της.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News