Κοινωνία: Θεοδωρικάκος και Δημητριάδης προκαλούν με αστυνομικούς-φρουρούς και... Λεουτσάκους!

Sportday.gr

Όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τα απίθανα γεγονότα στα οποία πρωταγωνίστησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης εκθέτουν κυρίως τον Τάκη Θεοδωρικάκο και την κατάχρηση εξουσίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη!

  • Ο ρόλος του Τάκη Θεοδωρικάκου στην ελληνική κυβέρνηση είναι αυτός του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Κάθε Έλληνα πολίτη!
  • Φαίνεται, όμως ότι για τον υπουργό υπάρχουν κάποιοι πολίτες… ανώτερης κατηγορίας που μπορούν να απολαμβάνουν κρατικές υπηρεσίες (με τα χρήματα του ελληνικού λαού) θαρρείς και πρόκειται για τέκνα ενός ανώτερου θεού.
  • Όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής με την εμφάνιση του Γρηγόρη Δημητριάδη στις εξέδρες του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, απλά προκαλούν κάθε Έλληνα πολίτη που διαπιστώνει καθημερινά ότι στις πλάτες του παίζονται ορισμένα περίεργα παιχνίδια εξουσίας που προσβάλλουν βάναυσα τη δική του αξιοπρέπεια.
  • Για όσους δεν το γνωρίζετε για πρώτη φορά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης (στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής της Ευρωλίγκας) υπήρξαν διμοιρίες των ΜΑΤ να φρουρούν τις σκάλες της εξέδρας των επισήμων. Σε παιχνίδι που στο γήπεδο υπήρχαν μόνο φίλοι των «ερυθρόλευκων». Πρωτοφανές, πρωτάκουστο, τριτοκοσμικό!
  • Ποιος ήταν ο λόγος; Η παρουσία ενός προσώπου που σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα στον κόσμο θα βρισκόταν είτε στη φυλακή, είτε σε κάποιο κέντρο απομόνωσης και σίγουρα δεν θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερα σε δημόσια θέα.
  • Ένας άνθρωπος που πρωταγωνίστησε σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο άνθρωπος που παρακολουθούσε την οικογένειά του, τους συνεργάτες του, επιχειρηματίες, στρατιωτικούς.
  • Ο λόγος, φυσικά, για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην Γενικό Γραμματέα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη που εκδιώχθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, εκθέτοντας με τις πράξεις του την ίδια την κυβέρνηση.
  • Σε αυτόν τον άνθρωπο, λοιπόν, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρέχει έναν ολόκληρο στρατό από ένοπλους αστυνομικούς για να τον φρουρούν και να μπορεί αμέριμνος να πηγαίνει στα γήπεδα για να δει από κοντά την ομάδα που δηλώνει ότι υποστηρίζει: Τον Ολυμπιακό!
  • Θα αναρωτηθείτε τι κινδύνους αντιμετώπιζε στο ΣΕΦ ο Δημητριάδης για να τον φρουρούν τόσοι πολλοί αστυνομικοί;
  • Μα γιατί απλά αποτελεί ανεπιθύμητο πρόσωπο για τον κόσμο της πειραϊκής ομάδας. Γιατί αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές του θεάτρου σκιών που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.
  • Γιατί με τις δικές του πλάτες (όσο βρισκόταν στο Μέγαρο Μαξίμου) εκδιώχθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Γιατί με τις δικές του πλάτες επετράπη σε ένα ολόκληρο παρακράτος να εγκατασταθεί στο Πάρκο Γουδή και να αλώσει τα πάντα στην Ομοσπονδία.
  • Επαναλαμβάνουμε, όμως! Το θέμα ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά αθλητικά πλαίσια. Πως είναι δυνατόν το ελληνικό κράτος να παρέχει αστυνομική προστασία σε έναν πολιτικό παράγοντα που πρωταγωνίστησε σε ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο, τον άνθρωπο που κατέλυσε κάθε έννοια δημοκρατίας στη χώρα;
  • Και κάπου εδώ μπαίνει στην εξίσωση ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Γιατί να μην παρέχονται αστυνομικοί να φρουρούν τον Δημητριάδη, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη φρουρείται από 180 αστυνομικούς;
  • Ναι, καλά διαβάζετε. Δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος. Σωστός είναι ο αριθμός, δεν έχει προστεθεί κατά λάθος ένα μηδενικό.
  • Ο Τάκης Θεοδωρικάκος φρουρείται από 180 αστυνομικούς για να δίνει το παρών σε εκδηλώσεις όπως αυτή που είχε διοργανώσει το καλοκαίρι στο Γκολφ της Γλυφάδας ο πρόεδρος της Super League 2, Λεωνίδας Λεουτσάκος.
  • Με άδεια του Τάκη Θεοδωρικάκου, ο αστυνομικός στο επάγγελμα Λεωνίδας Λεουτσάκος έχει εξελιχθεί σε πρωτοπαλίκαρο του Γιάννη Παπαδόπουλου και σε ένα από τα πιο «σκοτεινά» πρόσωπα του παραποδοσφαίρου, μετατρέποντας το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας σε διοργάνωση – ντροπή για το άθλημα.
  • Το τι κάνει ο Λεουτσάκος, όμως, το τι κάνει ο Δημητριάδης είναι ελάσσονος σημασίας μπροστά στις πλάτες που τους παρέχει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Και όταν οι συγκεκριμένες πλάτες στοιχίζουν στους Έλληνες πολίτες μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο (γιατί τόσα κοστίζει η φρούρηση παραγόντων όπως ο Δημητριάδης) το φαινόμενο αγγίζει τα όρια της κοινωνικής πρόκλησης!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News