Πέτρος Φιλιππίδης: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστελουσα δύναμη κρατώντας ανοιχτή την πόρτα της ελευθερίας για αυτόν.

Ελεύθερος παραμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης. Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτο το αίτημα η έφεση του να έχει αναστελουσα δύναμη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξοδου του από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

Νωρίτερα, στον ηθοποιό είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης κατά συγχώνευση οκτώ ετών.

Όμως, η εισαγγελέας εισηγήθηκε η έφεση του Πέτρου Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κρίνοντας πως δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

«Οι καταγγελομενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικά πλέον προς αυτόν» είπε χαρακτηριστικά η είσαγγελέας Στέλλα Στόγια. «Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί,δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να χορηγήσει το δικαστήριο σας ανασταλτική δύναμη στην έφεση με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του» τόνισε η εισαγγελέας. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Nωρίτερα, ποινή κάθειρξης 6 ετών για την απόπειρα βιασμού που έλαβε χώρα το 2010 επέβαλε ομοφωνα το Mικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στον Πέτρο Φιλιππίδη, ενώ για την απόπειρα βιασμού του 2014, αποφάσισε επίσης ομόφωνα την επιβολή ποινης 5 ετών, ακολούθησε η συζήτηση συνεχίζεται και για τη συγχώνευση των ποινών.

Από την πλευρά του η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης, ενώ αυτή την ώρα αγορεύουν οι συνήγοροι του ηθοποιού.

Ο συνήγορος του ηθοποιού Μιχάλης Δημητρακόπουλος ζήτησε από την πλευρά του να μειωθεί η ποινή των δύο ετών ώστε συνολικά να είναι 6,5 ή 7 χρόνια.

«Αν δεν υπήρχε δημοσιότητα ούτε παραπεμπτικό βούλευμα δεν θα υπήρχε» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Το δικαστήριο προχώρησε σε νέα διακοπή για να ποφασιστεί η τελική ποινή.

Πηγή: parapoliika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News