Απόκριες 2023: Πρώτο καρναβάλι μετά την πανδημία – Γλέντι σε όλη την Ελλάδα

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους σε κάθε γωνιά της χώρας.

Πέρασαν τρία χρόνια από την τελευταία φορά που οι Έλληνες γιόρτασαν με την ψυχή τους το καρναβάλι και φέτος ήρθε η στιγμή για… εξιλέωση! Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις κορυφώνονται!

Χιλιάδες κόσμου ξεχύθηκαν στους δρόμους σε κάθε γωνιά της χώρας προκειμένου να γιορτάσουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς και το γλέντι, ο ξέφρενος χορός και το τραγούδι έχουν την τιμητική τους.

Η επανέναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων μετά την παύση τριών χρόνων λόγω πανδημίας, φαίνεται να έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από ποτέ. Η πληρότητα των καταλυμάτων στους δημοφιλείς προορισμούς ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Μάλιστα, στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού, την Πάτρα, αρκετοί επισκέπτες είναι αποφασισμένοι να κοιμηθούν ακόμη και στα αυτοκίνητά τους προκειμένου να δώσουν το «παρών» στις αυριανές εκδηλώσεις.

«Βούλιαξε» από κόσμο η Πάτρα

Η Πάτρα γέμισε από χιλιάδες επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά το πατρινό καρναβάλι και να πάρουν μέρος στην μεγάλη γιορτή.

Θέλοντας να στείλουν παντού τα μηνύματα της ελπίδας και της αισιοδοξίας περισσότεροι από 50.000 καρναβαλιστές – μέλη των 139 πληρωμάτων του «κρυμμένου θησαυρού», έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και προσέφεραν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές τους, αλλά και με τις γεμάτες έμπνευση κατασκευές τους.

Η πρώτη μεγάλη παρέλαση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου. Η συγκεκριμένη παρέλαση ονομάζεται νυχτερινή ποδαράτη, καθώς δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

Στο κέντρο της Πάτρας έλαβε χώρα ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους φωτισμούς, τη γρήγορη ροή, τα χρώματα και το κέφι να δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ: www.parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News