Φεύγει οριστικά ο Ιβάν Σαββίδης: Το τελεσίγραφο από Αμερικανούς και Ευρωπαίους, η παραίτηση και οι υποθέσεις που είχαν καταχωνιαστεί

Τελεσίγραφο προς τον Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι έχουν αποστείλει τόσο οι αμερικανικές Αρχές όσο και οι αντίστοιχες της Ε.Ε. σε σχέση με την εν Ελλάδι επιχειρηματική του δραστηριοποίηση.

Για τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον ομογενή επιχειρηματία, Ιβάν Σαββίδη, φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί, και μάλιστα εγκαίρως, και η ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, δεν θα πρέπει να θεωρείται αποκομμένο από τις όποιες εξελίξεις και το γεγονός της πρόσφατης παραίτησης του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Ιβάν Αρτούρ Νταβιντιάν από τη διοίκηση του ΟΛΘ. Απεναντίας, λέγεται ότι υπήρξε ωμή παρέμβαση επί του συγκεκριμένου πεδίου από τους Αμερικανούς.

Φημολογούμενος έλεγχος

Πέραν, όμως, όλων αυτών, εκείνο που θα πρέπει επίσης να επισημανθεί είναι ο φημολογούμενος έλεγχος που διενεργείται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος σε εταιρείες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, πρόκειται για υποθέσεις που είχαν καταχωνιαστεί στα συρτάρια της Αρχής εδώ και πέντε-έξι χρόνια.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret την 1η Απριλίου 2023

Πηγή: parapolitika.gr 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News