Κατερίνα Χέλμη: Ο τελευταίος της ρόλος στην τηλεόραση – Πότε θα προβληθεί η σειρά

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον θάνατο της Κατερίνας Χέλμη, σε ηλικία 83 ετών. Πότε αναμένεται να προβληθεί η νέα σειρά στην οποία θα εμφανίζεται.

Το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου πέθανε στα 83 της χρόνια η αγαπημένη ηθοποιός Κατερίνα Χέλμη. Η είδηση έγινε γνωστή από τη σκηνοθέτη Πέτρα Τερζή, με το Σπίτι του Ηθοποιού να επιβεβαιώνει την είδηση του θανάτου της

Η αγαπημένη ηθοποιός έγραψε ιστορία στο ελληνικό κινηματογράφο, ενώ για τελευταία φορά έπαιξε στη μεταφυσική σειρά, «Ζωή», που θα προβληθεί σε λίγες ημέρες από την πλατφόρμα του ΑΝΤ1+.

25 ταινίες και 4 τηλεοπτικές σειρές

Η Κατερίνα Χέλμη είχε υποδυθεί την αντίζηλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία «Η αγάπη μας», το 1968.  Η ατάκα του ρόλου της «Τσακίσου» έχει μείνει στην ιστορία.

Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία «Μπαρμπαγιάννης ο κανατάς».

Η μεγάλη επιτυχία για την ίδια ήρθε με τη συμμετοχή της στην ταινία «Τα κόκκινα φανάρια».

Στη διάρκεια της καριέρας της πήρε μέρος σε πάνω από 25 ταινίες και 4 τηλεοπτικές σειρές, ενώ ασχολήθηκε και με τη συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Η Κατερίνα Χέλμη είχε γεννηθεί στις 12 Αυγούστου του 1939 στην Αθήνα. Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ. Ήταν μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών.

Στις δημοτικές εκλογές του 1994, η Κατερίνα Χέλμη είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Πηγή: in.gr 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News