Media: Καταπέλτης ο ορκωτός λογιστής για το μέλλον του εκδοτικού ομίλου Φιλιππάκη

newsbomb.gr

Δημοσίευμα-φωτιά της ιστοσελίδας newsbomb.gr για το μέλλον του εκδοτικού ομίλου του Εκδοτικού Ομίλου Φιλιππάκη. Τι αποκαλύπτει έκθεση-καταπέλτης ορκωτού λογιστή!

Βουνό προβλημάτων που δεν μπορούν να κρυφτούν με λογιστικά φτιασιδώματα αντιμετωπίζει η «ναυαρχίδα» του Ομίλου Φιλιππάκη, η ΕΣΤΙΑ Επενδυτική Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε προσφάτως ο ορκωτός ελεγκτής της, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα για «ουσιώδη αβεβαιότητα» που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας της επιχείρησης που εκδίδει τις εφημερίδες Δημοκρατία, Εστία και Espresso.

«Εφιστούμε την προσοχή σας στην σημείωση 1.1 του προσαρτήματος, η οποία αναφέρει ότι στις 31 Δεκεμβρίου 2021, α) το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της Εταιρείας υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων και β) τα Ίδια Κεφάλαια υπολλείπονται πλέον του ήμισυ του καταβλημένου κεφαλαίου της εταιρείας, όπου θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις του άρθρου 119 παρ. 4 του ν. 4548/2018, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών της υποχρεώσεων.

Οι ανωτέρω συνθήκες μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη αβεβαιότητας που μπορεί να εγείρει σημαντική αμφιβολία για την ικανότητα της εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Η γνώμη μας δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με το θέμα αυτό», υπογραμμίζει σχετικά ο ελεγκτής της Delta Partners Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές Ανώνυμη Εταιρεία Βασίλης Γιαννακουλόπουλος.

Αλλά ο ορκωτός λογιστής δεν στέκεται μόνον σε αυτή την επισήμανση. Στη «γνώμη με επιφύλαξη» που εξέδωσε επί των οικονομικών καταστάσεων της ΕΣΤΙΑ Επενδυτική Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία για το 2021 προχωρεί σε επτά παρατηρήσεις που αποτυπώνουν τον προβληματισμό του για τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησης του Γιάννη Φιλιππάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News