Επικαιρότητα: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν την κάλπη – Σκληρή μάχη των «μικρών» κομμάτων για να μπουν στη Βουλή

Δεν αποκλείεται η κάλπη της 25ης Ιουνίου να κρύβει εκπλήξεις στη… χωροταξία της Βουλής.

Μία μέρα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για το πόσα κόμματα τελικά θα έχει η βουλή που θα προκύψει. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, καταγράφουν μεν τη σαφή υπεροχή της ΝΔ, αλλά και την «σκληρή μάχη» των μικρότερων κομμάτων για να μπουν στη Βουλή.

Κι αυτό γιατί μπορεί το πιο πιθανό σενάριο να θέλει 7 κόμματα να φτάνουν το όριο του 3%, όμως κανείς δεν αποκλείει το και το ακραίο ενδεχόμενο μιας 9κομματικής Βουλής, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την αυτοδυναμία της νέας κυβέρνησης.

Ενδεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε μιλώντας στο MEGA, ο πολιτικός αναλυτής Λευτέρης Κουσούλης. «Το ενδιαφέρον της Κυριακής θα πρέπει να είναι το πόσα μικρά κόμματα θα μπουν στην νέα Βουλή. Φαίνεται ότι θα έχουμε πολλά μικρά κόμματα στην νέα Βουλή, ξεχάσαμε ότι τις 21 Μαΐου βρέθηκε ένα 16% εκτός Βουλής. Είναι ένα υψηλό ποσοστό και ο αριθμός των ψηφοφόρων είναι εξίσου μεγάλος. Αυτοί οι άνθρωποι θα αναζητήσουν έναν νέο τρόπο έκφρασης. Είναι ακραίο το ενδεχόμενο της 9κομματικής Βουλής, ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται. Πρόκειται για κατακερματισμό της αντιπολίτευσης».

Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Σύμφωνα με το «γκάλοπ των γκάλοπ», που πραγματοποιήθηκε με βάση τις τελευταίες επτά δημοσκοπήσεις από όλες τις εταιρίες που έκαναν έρευνες τις τελευταίες ημέρες και παρουσιάστηκε στην ΕΡΤ, τα εκλογικά όρια της Νέας Δημοκρατίας από το 34,7% (κατώτερο) μέχρι και 41,6% (ανώτερο) ενώ του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται από το 16,3% (κατώτερο) μέχρι και 18,2% (ανώτερο).

Το ΠΑΣΟΚ κινείται σε ποσοστά από 10,0% έως 12,2%, το ΚΚΕ από 6,1% έως 7,6% και η Ελληνική Λύση από 3,3% έως 3,7%.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News