Εκλογές: Δύο ψηφοφόροι σε Βόλο και Σέρρες ετών 198!!!

Ο 99χρονος στο Βόλο

Δύο 99χρονοι σε Βόλο και Σέρρες έκλεψαν τις εντυπώσεις στις εκλογές, ο ένας λέγοντας ότι μπορεί να είναι η τελευταία του φορά που ψηφίζει και ο άλλος που έστειλε μήνυμα στους νέους και αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωΐας.

Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Την ώρα που αρκετοί νέοι… γυρίζουν την πλάτη στις εκλογές και ειδικά σ’ αυτή προτίμησαν την παραλία, σε Βόλο και Σέρρες άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα δύο υπερήλικες. Δύο άνδρες που βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής!

«Βγάλτε φωτογραφία, ίσως είναι η τελευταία ψήφος»

Ο ένας 99χρονος προσήλθε στις κάλπες στο 172ο εκλογικό τμήμα Βόλου (στο 4ο Γυμνάσιο). Ήταν ομιλητικός, ακούραστος και είχε ιδιαίτερο στυλ. «Βγάλτε και φωτογραφία, ίσως είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω», με τρομερό αυτοσαρκασμό στη δικαστική αντιπρόσωπο και έκανε άπαντες να γελάσουν. Εντύπωση προκάλεσε και ότι δε θέλησε καμία βοήθεια στις σκάλες. Στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα, λόγω μη ανανέωσης καταλόγων, είναι εγγεγραμμένα 80 άτομα γεννημένα από το 1908 έως το 1925.

«Νέοι αφήστε το κινητό και ψηφίστε»

Ο έτερος 99χρονος άσκησε το δικαίωμά του στη Ροδολίβο, ένα χωριό στους πρόποδες του Παγγαίου που απέχει 46 χιλιόμετρα από τις Σέρρες. Ούτε που θυμόταν πόσες φορές έχει ψηφίσει και κάλεσε τους νέους να ψηφίσουν γιατί όπως είπε, ασκώντας το δικό του δικαίωμα, οι νέοι το αποφεύγουν και ασχολούνται μόνο με το κινητό τους. Κι αφού δήλωσε σταθερός στην εκλογική του προτίμηση αποκάλυψε το μυστικό της μακροζωΐας που είναι η διατροφή με πολλά φρούτα και ψάρια.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News