Άλκης Καμπανός: Αίτημα έφεσης από την οικογένεια κατά της απόφασης του Δικαστηρίου

Eurokinissi

Η οικογένεια του Άλκη Καμπανού μέσω των συνηγόρων της καταθέτει αίτημα έφεσης στον εισαγγελέα εφετών κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για δύο περιπτώσεις, θεωρώντας πως υπήρχε εμφανής δόλος και ξεκάθαρη βούληση να σκοτώσουν

Αίτημα έφεσης στον εισαγγελέα εφετών κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, υποβάλλουν οι δικηγόροι της οικογένειας Καμπανού, δηλαδή των γονιών και της αδελφής του αδικοχαμένου Άλκη, μετά από απόφαση της οικογένειας.

Ζητούν να αλλάξει η ενοχή για ενδεχόμενο δόλο, καθώς η πλευρά της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου και των φίλων του που τραυματίστηκαν πιστεύουν ότι υπήρχε άμεσος ο δόλος και οι κατηγορούμενοι είχαν ολοφάνερη πρόθεση να σκοτώσουν.

Παράλληλα , ζητούν να εξεταστεί ξανά η μορφή για το μερίδιο της συμμετοχής στους πέντε κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί. Ειδικότερα στους οδηγούς των αυτοκινήτων, στον 1ο, τον 5ο και τον 12ο κατηγορούμενο, για τους οποίους η πλευρά του Άλκη Καμπανού ζητά να τιμωρηθούν με την ίδια ποινή με τους κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της ανθρωποκτονίας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Γιάννης Πουλτσίδης, «θα προβούμε σε αίτηση έφεσης προς τον Εισαγγελέα Εφετών αναφορικά με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το θέμα του χαρακτηρισμού του δόλου. Μην ξεχνάμε ότι το δικαστήριο ενέκρινε ενδεχόμενο από ανθρωποκτόνο, ο οποίος είναι ολοφάνερο ότι υπάρχει ανθρωποκτόνος δόλος αν αναλογιστούμε τα μέσα των δραστών, τα σημεία που χτυπούσαν και τη διάρκεια της επίθεσης. Επίσης και για το μερίδιο της συμμετοχής των 5 κατηγορουμένων που κρίθηκαν ως συνεργοί στη συγκεκριμένη επίθεση και ειδικότερα σε ό,τι αφορά στους οδηγούς των τριών αυτοκινήτων, δηλαδή τον πρώτο, πέμπτο και δωδέκατο κατηγορούμενο».

«Δεν θέλουμε να αφήσουμε ούτε ένα σημείο το οποίο να μην αποδοθεί δικαιοσύνη στην όλη υπόθεσης» πρόσθεσε ο κ. Πουλτσίδης.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News