Σινεντ Ο' Κόνορ: Πέθανε στα 56 της χρόνια

Θλίψη στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χώρο από τον χαμό της Ιρλανδής τραγουδίστριας που έφυγε από τη ζωή.

Η Sinead O’Connor άφησε την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 56 ετών, βυθίζοντας σε θλίψη την παγκόσμια μουσική σκηνή. Η καταξιωμένη Ιρλανδή τραγουδίστρια κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ. Μάλιστα, το τραγούδι της «Nothing Compares 2 U» ανακηρύχθηκε το 1990 το νούμερο ένα παγκόσμιο single από τα Billboard Music Awards.

Από τον Ιανουάριο του 2022, οπότε και αυτοκτόνησε ο γιος της και μετά η Sinead O’ Connor είχε χαθεί. Είχε γίνει ιδιαίτερα εσωστρεφής και ζούσε στις σκοτεινές πλευρές του λαβύρινθου του μυαλού της.

Η αυτοκτονία του γιου της και η προσωπική της κατάπτωση.

Μέσω μηνύματος η Ιρλανδή τραγουδίστρια είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο όμορφος γιος μου, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, το ίδιο το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τερματίσει τον επίγειο αγώνα του σήμερα και βρίσκεται τώρα με τον Θεό. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη και να μην ακολουθήσει κανείς το παράδειγμά του.

Το μωρό μου. Σ’αγαπώ τόσο πολύ».

Οι αναρτήσεις στο Twitter

Στη συνέχεια, πόσταρε ένα τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ, το οποίο και αφιέρωσε στον γιο της.

«Αυτό είναι για τον Shaney μου. Το φως της ζωής μου. Το λυχνάρι της ψυχής μου. Το μωρό μου με τα γαλανά μάτια. Θα είσαι πάντα το φως μου. Θα είμαστε πάντα μαζί. Κανένα σύνορο δεν μπορεί να μας χωρίσει» έγραψε.

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, η Sinead O’ Connor ενημέρωσε το κοινό της ότι δεν θα τραγουδήσει ξανά. «Απλά για να σας ενημερώσω, οι υπαινιγμοί για πιθανές εμφανίσεις μου φέτος ή τον επόμενο χρόνο ή γενικά καποια στιγμή είναι λανθασμένοι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάτι, για το οποίο θα τραγουδήσω».

Ήταν ο έρωτας της ζωής μου

Αυτό φάνηκε καθαρά στα τελευταία tweets της τραγουδίστριας. Στις 17 Ιουλίου είχε εκφράσει τις σκέψεις της για τελευταία φορά μέσα από τη σελίδα της στο Twitter.

«Από τότε ζω ως απέθαντο πλάσμα της νύχτας. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου, το λυχνάρι της ψυχής μου. Ήμασταν μια ψυχή σε δύο μισά. Ήταν ο μόνος άνθρωπος που με αγάπησε άνευ όρων. Είμαι χαμένη χωρίς αυτόν».

Στη συνέχεια η Sinead O’ Connor ανέβασε κάποια τραγούδια, που έδειχναν καθαρά την ψυχική της διάθεση. Σε ένα από αυτά ο τίτλος τα έλεγε όλα για το πως ένιωθε.

Το τραγούδι αυτό ήταν το περίφημο χιτ του Al Green «How can you mend a broken heart» (Πως μπορείς να φτιάξεις μια σπασμένη καρδιά) και έδειχνε για άλλη μια φορά πως η πληγή στην καρδιά της από την αυτοκτονία του γιου της δεν είχε κλείσει ποτέ.

Τα θλιμμένα τραγούδια

Η τραγουδίστρια δημοσίευσε επίσης μια σειρά από συνδέσμους στο Spotify με επίσης «λυπημένα τραγούδια, συμπεριλαμβανομένου ενός που αφιέρωσε σε «όλες τις μητέρες των παιδιών που έχουν αυτοκτονήσει».

πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News