ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Κροατίας για τα αιματηρά επεισόδια

Σε τηλεφωνική επικοινωνία προχώρησαν ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ομόλογό του της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς, για τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν από λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς όπου συζήτησαν για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (7/8) έξω από την ΟΠΑΠ Arena από χούλιγκαν της Ντινάμο αλλά και για το θάνατο του φιλάθλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη.

Η κροατική κυβέρνηση μάλιστα, προχώρησε σε ανακοίνωση όπου καταδικάζει τα επεισόδια, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η κροατική κυβέρνηση καταδικάζει έντονα τις ταραχές που προκάλεσαν οι οπαδοί, τη βία και τον χουλιγκανισμό στην Αθήνα που οδήγησαν στην τραγική απώλεια της ζωής ενός Έλληνα οπαδού. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος νέου.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, ενώ καταδίκασε τη βία.

Αυτού του είδους η συμπεριφορά των φιλάθλων βλάπτει τον αθλητισμό, που προάγει το δίκαιο παιχνίδι, την ανεκτικότητα και το σεβασμό προς τους αθλητές. Αντί να διεξαχθεί ένας προκριματικός αγώνας για την πιο ελίτ ποδοσφαιρική διοργάνωση, το Champions League, μεταξύ της πρωταθλήτριας Κροατίας και Ελλάδας- Ντιναμό και ΑΕΚ- βλέπουμε φρικτές σκηνές από την Αθήνα όπου κάποιοι οπαδοί βλάπτουν το κροατικό ποδόσφαιρο.

Ταυτόχρονα, εμποδίζουν όλους τους άλλους οπαδούς που θέλουν να παρακολουθήσουν τους αγώνες των συλλόγων της Κροατίας και της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κροατίας σε μια αξιοπρεπή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα.

Αναμένουμε να διερευνηθούν όλες οι περιστάσεις και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για τα επεισόδια, τη δολοφονία και τους τραυματισμούς άλλων φιλάθλων.

Η Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κροατίας στην Αθήνα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ελληνικές αρχές για τους 80 κρατούμενους Κροάτες πολίτες».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News