ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Kατηγορώ ΑΕΚ κατά Ντιναμό και Αστυνομίας - «Μιχάλη δε θα σε ξεχάσουμε»

Ο CEO και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, τα έβαλε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και την Ελληνική Αστυνομία καθώς όπως είπε είναι δική τους η ευθύνη για τα επεισόδια και τον θάνατο 29χρονου οπαδού, μήνυμα για τον Μιχάλη.

Δριμύ κατηγορώ κατά της Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας υπάρχει από πλευράς ΑΕΚ για τα σοκαριστικά επεισόδια που συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας (7/8) από Κροάτες, Έλληνες και άλλων εθνικοτήτων χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας και είχαν ως θλιβερό απολογισμό τον θάνατο ενός 29χρονου οπαδού της Ένωσης.

Γιώργος Κοσμάς

Ο Γιώργος Κοσμάς

Ο CEO και αντιπρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ, Γιώργος Κοσμάς, παραβρέθηκε στην καθιερωμένη πρωϊνή σύσκεψη (το φινάλε της οποίας βρήκε να αποφασίζεται αναβολή του αγώνα) όπου είπε πως θεωρεί αδιανόητο ότι συνομιλεί με ανθρώπους της Ντινάμο που γνώριζαν για το κομβόι των οπαδών τους που έκαναν το ταξίδι για την Αθήνα με συγκεκριμένες διαθέσεις. Τη χαρακτήρισε λοιπόν την κροατική ομάδα απόλυτα υπεύθυνη για όσα έγιναν ενώ δεν γλίτωσε από τα… πύρα του και η ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά, κ. Κοσμάς τόνισε πριν αποχωρήσει από τη σύσκεψη:  «Αυτή τη στιγμή είναι αδιανόητο και παρανοϊκό να συμμετέχουμε σε μια σύσκεψη, ενώ θρηνούμε την απώλεια της ζωής του οπαδού μας και να έχουν συμβεί όσα συνέβησαν. Η ΑΕΚ θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ καθώς γνώριζαν για τους 150 και πλέον οπαδούς τους που είχαν ξεκινήσει. Δεν πληροφόρησαν κανέναν στη χθεσινή σύσκεψη, παρά μόνο είπαν ότι ενδεχομένως 30 οπαδοί να έχουν προμηθευτεί εισιτήρια και να προσπαθήσουν να μπουν στο γήπεδο στη διάρκεια του ματς.

«Θεωρούμε απόλυτα υπεύθυνη τη Ντιναμό»

Θεωρούμε τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ απόλυτα υπεύθυνη για το ότι μια ομάδα οργανωμένων εγκληματιών Κροατών ξεκίνησε οργανωμένα από το Ζάγκρεμπ για να προκαλέσει ό,τι προκάλεσε. Θα μπορούσε η Ντινάμο να δώσει πλήρως τη χθεσινή εικόνα και να υποστηρίξει τη θέση της ΑΕΚ στην Αστυνομία. Τίποτα δεν έγινε από αυτά για αυτό θεωρούμε την Ντινάμο ως έναν από τους βασικούς υπεύθυνους.

«Δεύτερος υπεύθυνος η Ελληνική Αστυνομία»

Ο δεύτερος βασικός υπεύθυνος είναι η Αστυνομία που επέτρεψε στο κομβόι να διασχίσει την Ελλάδα και να φτάσει στην Αθήνα και να κάνουν το προγραμματισμένο ραντεβού με οργανωμένους εγκληματίες οπαδούς άλλης ελληνικής ομάδας. Και από κοινού τους επέτρεψε να φτάσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η Αστυνομία είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι γι’ αυτό που έγινε.
Η ΑΕΚ στην απογευματινή χθεσινή σύσκεψη χωρίς να έχει την πληροφόρηση, από ένστικτο είχε προειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ ότι αναμένονταν να υπάρξουν επεισόδια από Κροάτες και Έλληνες συνεργούς τους, κάτι που αγνοήθηκε πλήρως. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται η ΑΕΚ να συμμετέχει σε σύσκεψη παρόντων των ιθυνόντων της Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ως εκ τούτου η ΑΕΚ ανακοινώνει την αποχώρηση από τη σύσκεψη».

«Μιχάλη δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ»

Εν τω μεταξύ η ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του δολοφονημένου οπαδού της ποστάροντας στα social media το παρακάτω μήνυμα:

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News