Νέα Φιλαδέλφεια: Απίστευτη πρόκληση του Προέδρου της Κροατίας - «Να χτυπηθούν και να βιαστούν»

Ζόραν Μιλάνοβιτς>

Ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, έκανε αδιανόητες δηλώσεις κατά των ελληνικών Αρχών για τους χειρισμούς μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στις ελληνικές Αρχές και, κατ’ επέκταση, την Πολιτεία επιτέθηκε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με τα όσα έχουν γίνει μετά τις συλλήψεις για τα θλιβερά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια από χούλιγκαν που οδήγησαν στο θάνατο τον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

«Ο νόμος δεν τηρείται. Συμπεριφέρονται στους ανθρώπους λες και είναι αιχμάλωτοι πολέμου. Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός θα σκεφτόμουν τι μπορώ να κάνω. Μοιάζει με νόμο πολέμου. Τους συμπεριφέρονται σαν αιχμάλωτη μονάδα», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε σε ανάλογο και χειρότερο ύφος:

«Μπορώ να πω τους λόγους γιατί έγινε και γιατί συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Και φυσικά τι θα μπορούσε να… πάρει η Ελλάδα από την UEFA και γιατί είναι σημαντικό να μεταφέρουν την ευθύνη στους 100 Κροάτες. Πόσοι Έλληνες έχουν συλληφθεί;», αναρωτήθηκε.

Και συμπλήρωσε: «Είχαν πέντε μέρες να βρουν τα παράσιτα από ένα γκρουπ ανθρώπων και τους προφυλάκισαν όλους. Τους σκόρπισαν σε όλη την Ελλάδα ώστε να χτυπηθούν και να βιαστούν! Τέλεια, αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και κατέληξε ο Ζόραν Μιλάνοβιτς: «Δε μπορείς να κρατάς φυλακισμένους 100 άτομα για πέντε μέρες. Αυτές οι πέντε μέρες δίνουν τη δυνατότητα να βρεις τι έγινε και εξάλλου είναι άνθρωποι και οι πολίτες μας έχουν ανθρώπινα δικαιώματα.

Όμως οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα. Δεν έχει να κάνει με τη δημοκρατία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα, καλύτερα να μην την έχουμε».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News