Φωτιά: Πύρινος εφιάλτης στην Πάρνηθα – Προς το τελεφερίκ κινείται η φωτιά – Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

πυρκαγιά πάρνηθα
eurokinisi

Πώς είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα, ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη και Βοιωτία. Συνεχή μηνύματα από το 112.

Πώς είναι η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Μεγάλη αναζωπύρωση στην Πάρνηθα, ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη και Βοιωτία. Συνεχή μηνύματα από το 112.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για ακόμα μια ημέρα η χώρα καθώς οι πυρκαγιές στην Αττική, στην Αλεξανδρούπολη και στη Βοιωτία με τις φλόγες να κατακαίουν στο πέρασμά τους δασικές εκτάσεις και περιουσίες.

Η φωτιά βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, σε χαράδρα, όπου τα εναέρια μέσα όσο επιχειρούσαν έκαναν απανωτές ρίψεις για να την περιορίσουν, ωστόσο μία μεγάλη αναζωπύρωση περίπου στις 3:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης φούντωσε ξανά το πύρινο μέτωπο. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα προσπαθώντας να την περιορίσουν.

Την ίδια ώρα, εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση σε Έβρο και Ροδόπη, με το πύρινο μέτωπο να έχει γίνει ενιαίο και τα μηνύματα του 112 να είναι συνεχή, ενώ ανεξέλεγκτο μαίνεται και το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε στο Στείρι Βοιωτίας.

Για σήμερα, Πέμπτη πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για δύο περιφέρειες της χώρας. Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας) και την Περιφέρεια Αττικής.

07:05 Κινδυνεύει ο Εθνικός Δρυμός

Ο Θέμης Οικονόμου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, ανέφερε ότι στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τα εναέρια μέσα.

«Δεν καταλαβαίνουμε από που έρχεται η φωτιά και που πάει. Κινδυνεύει ο Εθνικός Δρυμός. Ο καπνός πάει προς το νότο και η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω», δήλωσε πως η φωτιά κινείται προς Αγία Παρασκευή, ενώ τόνισε πως η φωτιά απέχει αρκετά μακριά από τους Θρακομακεδόνες.

06:58 Ένα ενιαίο μέτωπο στην Πάρνηθα

Για μία μεγάλη αναζωπύρωση κατά τη διάρκεια της νύχτας έκανε λόγο ο Σπύρος Βρεττός, δήμαρχος Αχαρνών. Όπως είπε ο ίδιος, το πύρινο μέτωπο έχει φτάσει μέχρι την κορυφογραμμή του αριστερού βουνού και φτάνει μέχρι την Αγία Παρασκευή, είναι ένα ενιαίο μέτωπο.

Όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος, οι Θρακομακεδόνες δεν κινδύνεψαν από τη φωτιά, ενώ η ανησυχία όλων είναι να μη φτάσουν οι πύρινες φλόγες στον οικιστικό ιστό.

«Φοβηθήκαμε πάρα πολύ για τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τη φωτιά με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά.

06:54 Ξεκίνησαν τα εναέρια μέσα

 

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News