Κακοκαιρία Daniel: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν - Πλημμύρισε ο Βόλος, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία!

Η κακοκαιρία Daniel είναι εδώ και απειλεί αρκετές περιοχές με πλημμύρες. Πού έπεσε το περισσότερο νερό, πάνω από 7.000 κεραυνοί.

Ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες σημειώνονται στη χώρα από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου από την κακοκαιρία Daniel. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ, σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Ο Βόλος είναι αυτός που πλήττεται στην παρούσα φάση. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Μάλιστα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην πόλη!

v-cvass5stqqzd

 

 

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, μέχρι το απόγευμα στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, κατά περιόδους στην Αττική και τη δυτική Κρήτη και από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του βόρειου Αιγαίου και τις δυτικές Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φθάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112

 

Ο καιρός ανά περιοχή

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και πρόσκαιρα το βράδυ θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής) και από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια παραθαλάσσια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες έως το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα βόρεια 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Κρήτη, κατά περιόδους, και στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ, θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους ισχυρές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας και κατά περιόδους στο νομό Αττικής), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική και νότια Κρήτη.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός από τις περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων και της βόρειας Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βορειοδυτικά τους 23 με 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και στα νησιά τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους έντονα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Η πρόγνωση καιρού για την Παρασκευή και το Σάββατο, 8-9 Σεπτεμβρίου

Στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και κατά διαστήματα στην Κρήτη λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Έπεσαν 103 χιλιοστά νερού στη Ζαγορά Πηλίου – Περισσότεροι από 7.000 κεραυνοί

Σύμφωνα με το Meteo, τα φαινόμενα έως το απόγευμα της Δευτέρας είχαν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου.

Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 της Δευτέρας καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά.

Η περιοχή της Ζαγοράς και της Μαγνησίας γενικότερα περιλαμβάνεται σε αυτές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr αξιοποιώντας δορυφορικά δεδομένα και το εκτεταμένο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών, δημιούργησε την υπηρεσία «METEONOW». Η υπηρεσία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα της συνεχούς παρακολούθησης των φαινομένων στη χώρα, απεικονίζοντας σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης.

Στους ίδιους χάρτες, οι οποίοι ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά, σημειώνονται και οι θέσεις όλων των ενεργών μετεωρολογικών σταθμών του δικτύου καθώς και αυτών που καταγράφουν βροχόπτωση ή χιονόπτωση. Στο σχετικό βίντεο παρουσιάζονται οι περιοχές όπου υπήρξε πιθανότητα βροχόπτωσης καθώς και οι σταθμοί όπου καταγράφηκε βροχόπτωση κατά το διάστημα 04/09/2022, 00:10 – 04/09/2022 17:40.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News