Κακοκαιρία Elias: Χάος στους δρόμους της Αττικής από τις έντονες βροχοπτώσεις

Κακοκαιρία Elias: Χάος στους δρόμους της Αττικής από τις έντονες βροχοπτώσεις

Πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία Elias τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9) στην περιφέρεια της Αττικής.

Η κακοκαιρία Elias έπληξε και την Αττική από τα ξημερώματα της Τετάρτης με έντονες βροχοπτώσεις. Υπήρξαν προβλήματα στους δρόμους με μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων σε πολλές περιοχές.

Πλημμυρικά φαινόμενα σε δρόμους ορισμένων περιοχών, ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος , καθώς και η έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες ήταν από τα πρώτα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της Αττικής. Παράλληλα, παρά την απόφαση της Περιφέρειας, για κανονική λειτουργία των σχολείων, ορισμένοι δήμοι προτίμησαν για την ασφάλεια των μαθητών να τα κρατήσουν κλειστά.

Η κακοκαιρία, κατά την έλευσή της στην Αττική, εκτός από τα μεγάλα ύψη βροχής, έφερε και έντονη κεραυνική δραστηριότητα. Από νωρίς το το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε δεκάδες κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων κυρίως σε περιοχές στα βόρεια και στα δυτικά της περιφέρειας.

Η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Τροχαίας αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων παρατηρείται στους εξής δρόμους της Αττικής:

  • Αθηνών-Κορίνθου/Λ. Αθηνών (έξοδος) – ΥΨΟΣ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
  • Αθηνών-Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη -έξοδος) – ΑΠΟ Π ΡΑΛΛΗ ΕΩΣ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
  • Αθηνών-Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών-είσοδος) – ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΕΩΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
    Κατεχάκη (ρεύμα από Ηλιούπολη )
  • Λ. Κηφισίας (άνοδος) – ΑΠΟ ΚΑΤΕΧΑΚΗ ΕΩΣ ΕΘΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
  • Βασ. Κωνσταντίνου – Η ΑΝΟΔΟΣ
  • Λ. Συγγρού (άνοδος) – ΑΠΟ ΛΑΓΟΥΜΙΤΖΗ ΕΩΣ ΑΘ ΔΙΑΚΟΥ

Τι γίνεται με τα δρομολόγια

Προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων έχει δημιουργήσεις η κακοκαιρία Elias η οποία από τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/9) πλήττει την Αττική.

Λόγω τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο του ΟΣΕ, οι επιβάτες του μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train τα προβλήματα εντοπίζονται στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα και στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, ενώ τελευταία ενημέρωση αναφέρει για διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα – Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 καταργείται.

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News