Μαίρη Χρονοπούλου: Πέθανε σε ηλικία 90 ετών η σπουδαία ηθοποιός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η γνωστή ηθοποιός Μαίρη Χρονοπούλου σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου σε ηλικία 90 ετών.

Τι τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα από τις 2 Οκτωβρίου νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, ύστερα από πτώση μέσα στο σπίτι της.

Η γνωστή ηθοποιός είχε πέσει από σκαλιά, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και να διασωληνωθεί.

Έδωσε μεγάλη «μάχη» αυτές τις μέρες για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής (06/10)  άφησε την τελευταία της πνοή.

Η Μαίρη Χρονοπούλου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και τραγουδίστρια.

Τις δεκαετίες του 1960 και 1970 διακρίθηκε ως μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές Ελληνίδες ηθοποιούς, η οποία έγινε μεγάλη σταρ τη χρυσή εποχή του Ελληνικού κινηματογράφου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο εμφανίστηκε στις ομάδες του χορού, σε αρχαία δράματα. Το 1957 άρχισε να συνεργάζεται με το ελεύθερο θέατρο, κάνοντας εμφανίσεις στο Ακροπόλ στα έργα των Αλέκου Σακελλάριου-Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Κυρία» και «Ρομάντζο μιας Καμαριέρας».

Στις 16 Ιουνίου 2021 η Μαίρη Χρονοπούλου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς στην Τελετή Απονομής των Βραβείων ΙΡΙΣ από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου. Το βραβείο παρέδωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μαζί με τον πρόεδρο της Ακαδημίας, Γιώργο Τσεμπερόπουλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News