Πού ψηφίζω: Εδώ μπορείτε να μάθετε πού ψηφίζετε την Κυριακή

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Tα φαβορί και τα ντέρμπι σε Περιφέρειες και Δήμους

Πώς θα βρείτε πού ψηφίζετε.

Το μέρος που ψηφίσατε στις εθνικές εκλογές 2023 ενδέχεται να έχει αλλάξει και να μην είναι το ίδιο στις δημοτικές εκλογές της 8ης, αλλά και της 15ης Οκτωβρίου. Ο τρόπος για να μάθετε που ψηφίζετε (χωρίς να κάνετε λάθος) είναι μέσω της εφαρμογής του ΥΠΕΣ «Πού ψηφίζω 2023».

Όπως και στις προηγούμενες εκλογικές δύο αναμετρήσεις, έτσι και στις δημοτικές εκλογές 2023, με μερικά στοιχεία και μέσω Ίντερνετ θα μπορείτε να βλέπετε το σχολείο, όπου θα ασκήσετε το εκλογικό σας δικαίωμα.

Σε αυτές τις εκλογές, τα παραβάν θα είναι δύο, ένα για τους Δήμους και ένα για τις Περιφέρειες. Η διαδικασία της ψηφοφορίας δεν θα έχει διαφορές.

Κάνοντας είσοδο στην εφαρμογή του ΥΠΕΣ «Μάθε που ψηφίζεις» – ΜΠΕΙΤΕ ΕΔΩ θα σας ζητηθούν κάποια στοιχεία για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά σας.

Θα πρέπει να εισάγετε το επώνυμό σας, το όνομά σας, τουλάχιστον δύο γράμματα τόσο από το όνομα πατρός όσο και από το όνομα μητρός, καθώς και το έτος γέννησής σας.

Εν συνεχεία, πατήστε «Αναζήτηση» και μάθετε πού ψηφίζετε στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο στον αριθμό 2131361500 με δυνατότητα εξυπηρέτησης 30 ταυτόχρονων καλούμενων και το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News