Live οι εξελίξεις στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 500 οι νεκροί – Θα τους εξοντώσουμε λέει ο Νετανιάχου

πόλεμος Ισραήλ

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στο in.gr μετά την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ.

Τη μεγαλύτερη επίθεση κατά του Ισραήλ εδώ και χρόνια, εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση με ενόπλους να διασχίζουν τα σύνορα και ομοβροντία ρουκετών να εκτοξεύεται από τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αιματηρός απολογισμός αυξάνεται συνεχώς. Οι νεκροί Ισραηλινοί είναι τουλάχιστον 250 ενώ στη Γάζα έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή επιδρομή πάνω από 230 άτομα, στην «Επιχείρηση Σιδερένια Σπαθιά», όπως την ονόμασε το Τελ Αβίβ.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ενώ υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες.

Καθώς οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε δηλώσεις του είπε ότι η Χαμάς θα πληρώσει βαρύ τίμημα για «μαύρη μέρα» για το εβραϊκό κράτος ενώ είπε στους κατοίκους της Γάζας να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς σημείωσε ότι «ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής».

Το σημερινό επεισόδιο σηματοδοτεί μια άνευ προηγουμένου διείσδυση ενόπλων της Χαμάς στο Ισραήλ από τη Γάζα και είναι η σοβαρότερη κλιμάκωση μετά τον 10ήμερο πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ LIVE ΣΤΟ IN.GR ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News