Σταυροί – Περιφέρεια Αττικής: Ποιοι υποψήφιοι εκλέγονται με τον Νίκο Χαρδαλιά

Από τον Θάνο Ασκητή έως τον Σάκη Κατσούλη – Αυτοί είναι οι σταυροί που έλαβαν γνωστοί υποψήφιοι από την παράταξη του νέου περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά.

Με 51 έδρες στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θ’ αρχίσει, την Πρωτοχρονιά του 2024, τη θητεία του στην Αττική ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο 100% της ενσωμάτωσης των 5.908 εκλογικών τμημάτων ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας έλαβε 46.74% κι άφησε περισσότερες από 30 μονάδες πίσω τόσο τον -ανεξάρτητο με υποστήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ- Γιώργο Ιωακειμίδη (15.53%) όσο και τους Γιάννη Πρωτούλη από το ΚΚΕ, που μπήκε σφήνα και κατέληξε τρίτος (13.87%) ή Γιάννη Σγουρό από το ΠαΣοΚ, που έμεινε εν τέλει τέταρτος (13.31%).

Έχοντας την πλειοψηφία στους συνολικά 85 συμβούλους, ο συνδυασμός του νέου περιφερειάρχη πρόκειται να έχει δίπλα του πολλές αρκετές δημοφιλείς προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής, απ’ όλους τους χώρους.

Οι σταυροί των υποψηφίων

Φερ’ ειπείν ο νευρολόγος – ψυχίατρος Θάνος Ασκητής πρώτευσε στον Βόρειο τομέα της Αθήνας συγκεντρώνοντας περισσότερους από 19.000 σταυρούς.

Στην ίδια περιφερειακή ενότητα η πρώην επικοντίστρια Έρρικα Πρεζεράκου και ο Κωνσταντίνος Μαρκουΐζος, γνωστότερος ως Ιαβέρης, κέρδισαν την προτίμηση 12.370 και 9.567 ψηφοφόρων αντίστοιχα.

Στον Δυτικό Τομέα ο πρώην τερματοφύλακας και δις νικητής σε reality επιβίωσης, Σάκης Κατσούλης έλαβε 6.301 ψήφους, ενόσω στον Κεντρικό Τομέα ο ηθοποιός Θανάσης Βισκαδουράκης, που προσφάτως κατήγγειλε την κατάσχεση των χρημάτων που δίνονταν από την Κυβέρνηση στους πλημμυροπαθείς προτού αυτά επιστραφούν, ήρθε δεύτερος σε σταυρούς με πενταψήφιο αριθμό (10.346).

Στον ίδιο τομέα ο κορυφαίος Έλληνας τερματοφύλακας Νίκος Σαργκάνης έκανε πτήση «φάντομ» κι έφτασε στους 7.461 ψήφους.

Από την άλλη, στον Νότιο Τομέα ο πολυνίκης πυγμάχος και γυμναστής Μιχάλης Ζαμπίδης και η γυμνάστρια Βασιλική Μιλλούση κατετάγησαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο πρώτος έφτασε τους 12.760 σταυρούς, ενώ η σύζυγος του Λευτέρη Πετρούνια μάζεψε 11.666.

Αμέσως μετά ήταν η τραγουδίστρια Μπέσσυ Αργυράκη με 9.555 σταυρούς και λίγο πιο κάτω ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης των 6.244, περί τους 1.300 σταυρούς περισσότερους από τον ηθοποιό Κώστα Σόμμερ.

Από τον Πειραιά εκλέγεται η πρώην πολίστρια, πρώην βουλεύτρια και αντιπεριφερειάρχης με τον Γιώργο Πατούλη, Σταυρούλα Αντωνάκου, η μοναδική με πενταψήφιο αριθμό (11.357).

Πηγή: tovima.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News