Μιχάλης Κατσούρης: Το DΝΑ στο μαχαίρι περιπλέκει την υπόθεση

Το γενετικό υλικό του Έλληνα οπαδού και οι αντιφάσεις με τις σταγόνες του αίματος.

Περιπλέκεται περαιτέρω η υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη – κατά την επέλαση των κροατών χούλιγκαν το βράδυ της 7ης Αυγούστου στη Νέα Φιλαδέλφεια – ύστερα από την ανεύρεση δείγματος DNA ενός 35χρονου οπαδού της ΑΕΚ σε ένα από τα δύο μαχαίρια στα οποία είχαν βρεθεί ίχνη αίματος του θύματος της δολοφονικής επίθεσης.

Και αυτό γιατί ο εντοπισμός του συγκεκριμένου γενετικού υλικού δεν αντιστοιχεί στα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης – με τη μία εκδοχή να διαψεύδει την άλλη –, ενώ πλέον υπάρχει και σύγχυση ανάμεσα στα μαχαίρια που κρατούσαν Κροάτες και Έλληνες οπαδοί. Στελέχη της Κατεχάκη τόνιζαν ότι η δολοφονία δεν φαίνεται να έχει εξιχνιασθεί και η έρευνα συνεχίζεται.

Την ίδια στιγμή, έχει ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για το δραματικό συμβάν και τις ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων, με κρίσιμο χαρακτηριστικό ότι στο πόρισμα δεν επιρρίπτεται καμία απολύτως ευθύνη σε επτά αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. – ανάμεσα σε αυτούς στον προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Κωνσταντίνο Χριστόλογλου και σε διοικητές τμημάτων Τροχαίας – που είχαν απομακρυνθεί εσπευσμένα αμέσως μετά την επίθεση από τους τομείς ευθύνης τους!

Τα αντιφατικά στοιχεία

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα δικογραφία της υπόθεσης από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., έχουν εντοπισθεί δύο μαχαίρια που είχαν ίχνη αίματος του δολοφονηθέντος οπαδού της ΑΕΚ.

Το πρώτο πειστήριο με αριθμό Π12 φέρεται, σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, να ήταν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς που είχε ανευρεθεί στο οδόστρωμα στον αύλειο χώρο του γηπέδου ΟΠΑΠ – Αρένα, έξω από τη Θύρα 38. Το δεύτερο μαχαίρι (πειστήριο Π56) είχε βρεθεί στην κατοχή κροάτη χούλιγκαν που είχε συλληφθεί στη Ριζούπολη, με τον συγκεκριμένο αλλοδαπό να αρνείται ότι ήταν δικό του.

Σημειώνεται ότι σε έκθεση πραγματογνώμονα που έχει ενταχθεί στη δικογραφία επισημαίνεται ότι και τα δύο αυτά μαχαίρια θα μπορούσαν να σχετίζονται – ως προς το σχήμα τους, το μήκος της λάμας τους κ.λπ. – με εκείνα που έπληξαν τον οπαδό της ΑΕΚ.

Τα στοιχεία όμως που θεωρούνται αντιφατικά και δημιουργούν περαιτέρω προβληματισμό είναι αρχικά ότι το δείγμα DNA σε ένα από τα δύο πειστήρια φέρεται να ανήκει σε 35χρονο οπαδό της ΑΕΚ (προφυλακίστηκε για παλαιότερο εκκρεμές ένταλμα σύλληψής του) που, όπως έχει καταθέσει προ δύο μηνών, είχε δεχθεί κι αυτός – μαζί με τον Κατσούρη – επίθεση από τους κροάτες χούλιγκαν και είχε κατάγματα.

Η σύγχυση μεγαλώνει από το γεγονός ότι για τον συγκεκριμένο οπαδό της ΑΕΚ (ο οποίος εκπροσωπείται νομικά από τον δικηγόρο Πειραιά Χριστόδουλο Φίλια) είχε αναπτυχθεί το σενάριο ότι ίσως είχε τραυματίσει ακούσια τον Κατσούρη στην προσπάθεια παράλληλης διαφυγής τους από το μένος των κροατών χούλιγκαν προς την κάτω πλευρά του γηπέδου.

Όμως αυτή η εκδοχή δεν επιβεβαιώθηκε σε καμία περίπτωση αφού, όπως προέκυψε, τα πρώτα ίχνη αίματος του άτυχου οπαδού είχαν εντοπισθεί τελικώς στην πλευρά του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, εκεί δηλαδή όπου είχε γίνει η αρχική σύγκρουση με τους κροάτες χούλιγκαν, και όχι αργότερα στο προαναφερόμενο σημείο της αποχώρησης των ελλήνων οπαδών που ήταν σε απόσταση περίπου 100 μέτρων.

Το σημείο ωστόσο που επιτείνει τη σύγχυση είναι ότι το μαχαίρι που βρέθηκε με τα ίχνη γενετικού υλικού του 35χρονου οπαδού της ΑΕΚ δεν είναι στο πειστήριο Π12, δηλαδή στον σουγιά που βρέθηκε στη Θύρα 38 του γηπέδου της ΑΕΚ, προς την πλευρά της οδού Δεκελείας.

Κάτι δηλαδή που θα συμβάδιζε με το υλικό των καμερών αλλά και την περιγραφή του 35χρονου που υποστήριξε ότι πέταξε το μαχαίρι που κρατούσε σε εκείνο το σημείο όπου πράγματι βρέθηκε το πειστήριο Π12!

Σύμφωνα όμως με τη νέα έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, το DNA του έλληνα οπαδού βρέθηκε στο πειστήριο Π56 που είναι ο σουγιάς που κατασχέθηκε στη Ριζούπολη από τον κροάτη χούλιγκαν!

Τα δύο ενδεχόμενα

Κύριο ζητούμενο πλέον είναι η απάντηση στο ερώτημα πώς το μαχαίρι του 35χρονου που διέφυγε προς την πλευρά του πεζοδρόμου, έξω από τη Θύρα 21 της ΑΕΚ, καταδιωκόμενος από κροάτες χούλιγκαν, βρέθηκε ξαφνικά, την ίδια περίπου στιγμή, στην κατοχή κροάτη οπαδού στη Ριζούπολη!

Και επιπλέον ερώτημα, σε ποιον ανήκει το μαχαίρι που βρέθηκε, με το αίμα του 29χρονου, έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ και τι συμβαίνει με την εμπλοκή ή μη του κροάτη οπαδού.

Τώρα λοιπόν, με βάση την ανεύρεση του DNA του 35χρονου σε ένα από τα δύο μαχαίρια, πέρα από τα άλλα προβληματικά στοιχεία, εμφανίζεται να ερευνώνται δύο ενδεχόμενα:

Πρώτον, όταν ο 35χρονος και ο Κατσούρης έτρεχαν για να γλιτώσουν από την επίθεση των μαινόμενων οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, να έπεσαν σταγόνες αίματος από τη χαίνουσα πληγή του Κατσούρη στο μαχαίρι του 35χρονου φίλου του που το κρατούσε κοντά στο θύμα της δολοφονικής επίθεσης.

Δεύτερον, αναπτύσσεται το ακραίο όσο και καινοφανές σενάριο ο 35χρονος να τραυμάτισε κατά λάθος τον Κατσούρη όχι στη διαφυγή αλλά τη στιγμή που δέχονταν ομαδική επίθεση από τους κροάτες χούλιγκαν έξω από το τοπικό Αλσος, προς την πλευρά της οδού Κιουταχείας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News