Μαραθώνιος Αθήνας: Η τραγική ιστορία πίσω από την 88χρονη που χαιρετούσε τους δρομείς

Συγκινεί η ιστορία της κυρίας Μαίρης που χαιρετούσε τους δρομείς στον Μαραθώνιο.

Συμπλήρωσε αισίως 40 χρόνια φέτος ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και μας επιφύλαξε μια συναισθηματικά έντονη στιγμή. Η κυρία Μαρία, η 88χρονη, η οποία στο ύψος των Αμπελοκήπων μετά την Κατεχάκη, χαιρετούσε τους δρομείς έγινε viral και υπάρχει μια όχι και τόσο χαρούμενη ιστορία πίσω από αυτό.

Η κυρία Μαίρη δεν ήταν η πρώτη φορά που βγήκε στους δρόμους για τον Μαραθώνιο. Στο παρελθόν το έχει κάνει αρκετές φορές, αφού διατηρούσε ψιλικατζίδικο στους Αμπελοκήπους και ένιωθε διαρκώς την ανάγκη να χαιρετήσει τους δρομείς και να τους δώσει δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα.

Μία ανάγκη που φούντωσε έπειτα από το θάνατο του παιδιού της από καρκίνο, γεγονός που τη σημάδεψε για όλη την υπόλοιπη της ζωή. Για αυτό το λόγο, το μόνο που ευχόταν στους συμμετέχοντες που περνούσαν μπροστά της, ήταν να έχουν πάντα υγεία. Τους έβλεπε όλους σαν δικά της παιδιά.

Η αγάπη της 88χρονης για τον αθλητισμό κρατούσε από τα παιδικά της χρόνια, καθώς όταν πήγαινε σχολείο στην Καισαριανή ασχολούταν με τον στίβο. Η φλόγα αυτή για τον αθλητισμό, δεν έσβησε ποτέ και η κυρία Μαίρη ενθάρρυνε και φέτος τους συμμετέχοντες του Μαραθωνίου, δίνοντάς τους δύναμη να φτάσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Αλλά και αυτοί βέβαια της το ανταπέδωσαν με το ζεστό χαμόγελο…

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News