Ώρα μηδέν για τον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου για την παραμονή ή αποχώρηση από το κόμμα

Σε κάθε περίπτωση, όποια απόφαση και να ληφθεί, δεν είναι σίγουρο ότι θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας

Μέσα σε ένα τεταμένο εσωκομματικά κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ τα μέλη των «6+6» συζητούν σήμερα τις επόμενες κινήσεις τους.

Αυτές θα εξεταστούν σε μια εξαντλητική, εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που θα γίνει στο πλαίσιο πανελλαδικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιούν στις 11:00, μέσω zoom, τα στελέχη της ομάδας γύρω από την Έφη Αχτσιόγλου.

Οι προβολείς επικεντρώνονται στο ζήτημα της παραμονής τους ή όχι στο κόμμα. Από την πολύωρη διαδικασία σίγουρα θα σκιαγραφηθούν κατευθύνσεις ως προς τις προθέσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, χωρίς απαραίτητα να αναμένονται σήμερα ανακοινώσεις.

Εκτιμάται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη συμμετέχουν διαδικτυακά περισσότερα από 1.000 άτομα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται αφού η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με το κόμμα να εμφανίζεται απολύτως διχασμένο μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Οποιαδήποτε απόφαση κι αν παρθεί είτε θα ανακοινωθεί σήμερα ή τις επόμενες ημέρες. Αν προχωρήσει η απόσχιση της Εφης Αχτσιόγλου, έξι είναι οι βουλευτές που στέκονται στο πλευρό της για να διεκδικήσουν τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για την πρώην υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, τη Μερόπη Τζούφη, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, τη Θεανώ Φωτίου και τον Αλέξη Χαρίτση.

Τρίτο κόμμα οριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%

Στο εσωκοµµατικό µέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις είναι έντονες και σε καθηµερινή βάση, µε αποτέλεσµα η συνολική αντίληψη της κοινής γνώµης να είναι ακόµη ρευστή και υπό διαµόρφωση. Οι ψηφοφόροι των εθνικών εκλογών του 2023 εµφανίζονται απολύτως διχασµένοι αναφορικά µε την επίδραση της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, γεγονός που πιστοποιεί ότι το πολιτικό χάσµα που εµφανίστηκε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ του περασµένου Σαββατοκύριακου επιβεβαιώνεται και µέσω των στατιστικών δεδοµένων.

Όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά», αποτέλεσµα αυτής της έντονης συγκρουσιακής και διαλυτικής κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι µετά από περισσότερο από 10 χρόνια (πριν από τις εκλογές του 2012) το κόμμα να αποτυπώνεται στην τρίτη θέση του πίνακα της πρόθεσης ψήφου, µε 11%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που ανεβαίνει στη δεύτερη, µε 12,1%.

Πηγή:parapolika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News