Καιρός: Με 20άρια και την Κυριακή – Πρόσκαιρη επιδείνωση από το απόγευμα με βροχές

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ το πρωί θα έχουμε 20αρια.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία την Κυριακή σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, όμως από απόγευμα και από τα βορειοανατολικά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση. Την Δευτέρα θα βρέξει πρόσκαιρα στα κεντρικά και νότια τμήματα, θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, με τη θερμοκρασία να σημειώνει πτώση. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Την Κυριακή αρχικά στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές αργότερα θα βρέξει και στη Μακεδονία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ, βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια. Στα κεντρικά και τα νότια θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς το μεσημέρι., τιμές που είναι υψηλότερες από τις κανονικές για αρχή Δεκεμβρίου

Στην Αττική αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα έως το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι ασθενείς, το βράδυ βορειοδυτικοί 5 η 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News