Γυναικοκτονία Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας της 43χρονης

Τον συνέλαβαν στο Κερατσίνι στο αυτοκίνητο του θύματος με την καραμπίνα με την οποία φέρεται να την πυροβόλησε δίπλα του.

Συνελήφθη την Τρίτη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της 43χρονης γυναίκας που πυροβολήθηκε στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άντρας εντοπίστηκε στο Κερατσίνι, μέσα στο όχημα του θύματος, το οποίο είχε κλέψει μετά τον ξυλοδαρμό της 43χρονης, την Παρασκευή.

Ο άντρας που υπέδειξε αναζητήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου τόσο στην οικία του, όσο και σε μέρη του νησιού που σύχναζε χωρίς αποτέλεσμα.

Το θύμα δέχτηκε δύο σφαίρες στην κοιλιά και στο στήθος.

Η αδικοχαμένη γυναίκα είχε γνωρίσει πριν από 7 χρόνια τον άντρα που σήμερα θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία της. Όταν εκείνος ήταν οδηγός σε σχολικό και η ίδια συνοδός παιδιών με αναπηρία.

Η 43χρονη τον είχε καταγγείλει πριν από τρεις μέρες στις Αρχές για ενδοοικογενειακή βία και οι αστυνομικοί είχαν εγκαταστήσει στο κινητό της το κουμπί πανικού, το οποίο δεν πρόλαβε να πατήσει.

Ένα προαναγγελθέν έγκλημα

Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν πως η άτυχη γυναίκα τους είχε επισκεφθεί το περασμένο Σάββατο, για να καταγγείλει τον σύντροφό της. Έκανε λόγο για ενδοοικογενειακή βία στα χέρια του, για απειλές και εξύβριση αλλά και για υπεξαίρεση του κινητού της τηλεφώνου.

Οι αστυνομικοί της πρότειναν να πάρει panic button και σε περίπτωση που κινδυνεύσει να το ενεργοποιήσει και το δέχτηκε. Επιπλέον την παρότρυναν να μην επιστρέψει στην οικία όπου διέμεναν, επίσης το δέχτηκε και αποχώρησε με τη μητέρα της για το πατρικό της.

«Η βία είναι κλιμακούμενη»

«Η βία είναι κλιμακούμενη και το έχουμε παρατηρήσει στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν ξεκινάει με μια ανθρωποκτονία» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ μιλώντας για την γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα.

«Φανταστείτε στα 7 χρόνια που αυτή η γυναίκα ήταν με αυτόν τον άνθρωπο πώς φτάσαμε να απειληθεί η ζωή της και τελικά…» είπε μεταξύ άλλων για τη γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου μίλησε στο MEGA για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη γυναικοκτονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα. Ανέφερε αρχικά πως ο 70χρονος δεν έχει ταυτοποιηθεί ως δράστης της συγκεκριμένης ανθρωποκτονίας, κι αναζητείται λόγω της καταγγελίας την Παρασκευή για ενδοοικογενειακή βία. Όταν ρωτήθηκε αν εξετάζεται η διαφυγή του από το νησί απάντησε πως «αυτό θα σκεφτόταν κάθε άνθρωπος».

«Το περιστατικό από ό,τι κατήγγειλε η γυναίκα στο αστυνομικό τμήμα έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Η καταγγελία έγινε το Σάββατο το μεσημέρι. Το αυτόφωρο έληγε το Σάββατο το βράδυ. Αναζητήθηκε και δεν βρέθηκε. Δεν συναντήθηκε ξανά το Σάββατο η οικογένεια με τον δράστη, καθώς όπως καταλαβαίνετε η γυναίκα είχε την εφαρμογή στο κινητό της και είχε λάβει σαφείς οδηγίες από τους αστυνομικούς είτε να ενημερωθούν τηλεφωνώντας στο αστυνομικό τμήμα, αν τον δουν κάπου κοντά στην περιοχή όπου μένουν ή σε άλλη περιοχή, είτε να ενεργοποιηθεί το panic button. Αυτό δεν έγινε», είπε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν συναντήθηκαν το Σάββατο επομένως. Προφανώς η συνάντηση που αναφέρει κάτοικος της περιοχής έγινε την Παρασκευή. Η γυναίκα αποχώρησε από την οικία της και πήγε στην οικία της μητέρας της», πρόσθεσε.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News