Έφη Αχτσιόγλου: Τι είπε για το ΠΑΣΟΚ και τον Πέτρο Κόκκαλη - Γιατί δεν ανέλαβε επικεφαλής

Η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ τις επαφές της με τον Πέτρο Κόκκαλη αλλά και τον λόγο που δεν είναι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις δηλώσεις Τσακαλώτου: «Σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία».

«Tο μέτωπό μας είναι με τη δεξιά και την κυβέρνηση. Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι έχουμε αυτό το μέτωπο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νέο του σχήμα δεν μπορεί να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση» δήλωσε σε συνέντευξή της η βουλευτής της Νέα Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου.

Στη συνέντευξή της η Έφη Αχτσιόγλου σχολίασε τα δύο μηνύματα του Αλέξη Τσίπρα μέσα σε λίγες ημέρες, αναφέροντας ότι «έκανε μια τοποθέτηση αρχής και δεν διαφωνώ σε επίπεδο αρχής. Από τη δική μας πλευρά είναι σαφές ότι έχουμε μέτωπο με τη δεξιά και την κυβέρνηση».

Έφη Αχτσιόγλου: Υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον Πέτρο Κόκκαλη

Ειδικά για το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ μετά και τις δηλώσεις Τσακαλώτου, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «σήμερα υπό τη συγκεκριμένη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δεν υπάρχει συνεργασία. Προφανώς μπορούν να υπάρχουν κοινοβουλευτικές συγκλίσεις σε επιμέρους θέματα όχι όμως δομική επί της αρχής συνεργασία. Με τα δεδομένα κόμματα που έχουμε καταγεγραμμένα δεν υπάρχουν δυνατότητες δομικής συνεργασίας».

Αντίθετα για τον αποχωρήσαντα από τον ΣΥΡΙΖΑ ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη η ίδια είπε ότι «υπάρχουν διαύλοι επικοινωνίας».

v-cxhx44szhsap

“Ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας ΚΟ”

Η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε, επίσης, ότι «ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός, αφού πριν από λίγο καιρό ήμουν υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και έκρινα ότι δεν έπρεπε να είμαι επικεφαλής της νέας Κ.Ο. Εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα. Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη».

Κατά την ίδια, «υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά, όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι, όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News