Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό, έρχονται βροχές τα Θεοφάνια - Πότε ξεκινάει το κρύο

Η αλλαγή του καιρού θα οφείλεται σε ένα σύστημα από τα δυτικά κι έτσι θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά.

Ο ήπιος καιρός και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των επόμενων ημερών έως και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, ο ήπιος καιρός θα κρατήσει μέχρι τα Θεοφάνια, το Σάββατο 6 Ιανουαρίου, οπότε και θα σημειωθεί μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια και τοπικές βροχές.

Την ημέρα των Θεοφανίων αναμένεται να ξεκινήσει η αλλαγή του καιρού, με το χειμωνιάτικο κρύο να αρχίζει ουσιαστικά από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και με τοπικές βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, δεν αναμένεται ιδιαίτερη αλλαγή του καιρού μέχρι και τα Θεοφάνια. Μάλιστα, τοπικά η θερμοκρασία θα αγγίζει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου, παραμένοντας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη (04/01) το θερμόμετρο θα δείξει 18 βαθμούς Κελσίου στην πόλη της Αθήνας. Ωστόσο, από το απόγευμα των Θεοφανίων και μετά οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες, φτάνοντας στα πελάγη τα 7 μποφόρ, χωρίς ωστόσο να διαφαίνονται προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Η αλλαγή του καιρού θα οφείλεται σε ένα σύστημα από τα δυτικά κι έτσι θα σημειωθούν βροχές και χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά της χώρας, με τη θερμοκρασία να πέφτει αρκετά. Μάλιστα, όσον αφορά την Αθήνα, από τους 18-19 βαθμούς Κελσίου αυτής της εβδομάδας ο υδράργυρος θα πέσει στους 13 από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου και μετά. Παρ’ όλα αυτά, όπως επισήμανε ο κ. Γιαννόπουλος, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι θα γίνει στη διάρκεια του χειμώνα, μιας και ο Δεκέμβριος του 2023 ήταν από τους θερμότερους μήνες.

Πηγή: parapolitika.gr

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News