Εισαγγελέας για Πισπιρίγκου: Έχει εξοικείωση με φάρμακα, ασχολιόταν με τον Μάνο όσο έκανε η Τζωρτζίνα μαγνητική

“Καμία προσέγγιση στην κατηγορούμενη να δώσει τα όργανα του παιδιού της”, είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου η εισαγγελέας

Στη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Ή ήταν σίγουρη ότι το παιδί ήταν σε πολύ καλά χέρια ή όντως δεν μπορούσε να εκφράσει τα συναισθήματα της. Είχε ακούσει τον κ. Ηλιάδη να εκφράζει τις υποψίες του για την ίδια, όμως στη συνέχεια δεν την ενοχλούσε ότι σε αυτό το γιατρό άφηνε το παιδί της. Δεν θύμωσε, δεν σταμάτησε να τον εμπιστεύεται. Όλα αυτά τα περί αγανάκτησης με τη μεταμόσχευση οργάνων πότε θυμήθηκε να μας τα πει;» επισήμανε η εισαγγελέας της έδρας.

Μάλιστα σε έντονο τόνο είπε «δεν υπήρξε επουδενί καμία προσέγγιση στην καηγορούμενη να δώσει τα όργανα του παιδιου της! Πως το επέτρεψε αυτό η κατηγορούμενη; Είναι αστείοι αυτοί οι ισχυρισμοί όταν και ο πιο αδαής γνωρίζει ότι για τη μεταμόσχευση απαιτείται εγκεφαλικός θάνατος! Μιλάμε για ένα γιατρό που έκανε τα πάντα για να σώσει τον εγκέφαλο της μικρής! Οτιδήποτε άλλο σχετικά με το ζήτημα αυτό δε θέλω να τι συζητήσω άλλο γιατί είναι ευαίσθητο θεμα.

Επιπλέον, η εισαγγελέας έκανε αναφορά και στην αλλαγή της δόσης ενός φαρμάκου, επικαλούμενη ότι «ο διάλογος αυτός δείχνει μια ευκολία της κατηγορούμενης με τα φάρμακα παρότι είχε βγει λίγο καιρό από το νοσοκομείο. Δείχνει να έχει μια εξοικείωση με τα φάρμακα. Συμβουλεύει την αδελφή της για μια ωτίτιδα. Έχει πολλές αναζητήσεις στο διαδίκτυο για αναισθητικά φάρμακα. Βέβαια έχει ψάξει συγκεκριμένα πράγματα σε συγκεκριμένο πεδίο, ας πούμε την θεραπευτική υποθερμία δεν την έψαξε…».

“Φαίνεται από τα μηνύματα με τι ασχολείται η Πισπιρίγκου όταν έκανε μαγνητική η Τζωρτζίνα”

Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στα μηνύματα που αντάλλασσε την ημέρα της μαγνητικής με το Μάνο Δασκαλάκη.

«Με τι ασχολείται η κατηγορούμενη όσο το παιδί της στις 17/1 ετοιμάζεται να κάνει μαγνητική; Φαίνεται από τα μηνύματα της! «Να πάρεις τα πράγματα σου και τα όργανα από το σπίτι» «ούτε εγω περίμενα να μας παρατήσεις πάλι, πάντα μας παρατάς, κάνε τη ζωή σου αγόρι μου», «θα στα πληρώσει όλα ο Θεός». Μπαίνει το παιδί να κάνει τη μαγνητική και ασχολείται με τι ανάρτηση θα κάνει στο Facebook! Ο κύριος Δασκαλακης τη ρωτάει για το παιδί της και εκείνη ασχολείται με τη σχέση της μαζί της! «Όταν παρατάς κάποιον δεν γίνεται να τον βλέπεις κάθε μέρα» του λέει για το παιδί της! «Αν φοβόσουν ότι θα πάθει κάτι, ας καθόσουν σπίτι!». Όσο λοιπόν το παιδί κάνει μαγνητική και θα έπρεπε να έχει αγωνία, εκείνη ασχολείται με αυτά που σας διάβασα» είπε η εισαγγελέας και συμπλήρωσε: «Ενώ το παιδί δεν έχει ξυπνήσει ακόμη από την αναισθησία, η έγνοια της είναι τα ρούχα και τα κλειδιά του Δασκαλάκη. Έλεγε εδώ ότι όταν κανείς παιδιά μπαίνεις σε δεύτερη μοίρα. Αυτά μάλλον τα είχε ξεχάσει τότε, γιατί τότε σκεφτόταν μόνο τον εαυτό της!».

Κατά την εισαγγελέα, «η κατηγορούμενη είχε στο μυαλό της να βάλει την Τζωρτζίνα στη ΜΕΘ», αλλά όπως εξήγησε, «δεν έχω καταλάβει ακόμα το λόγο, και περνάει μια σκέψη από το μυαλό μου, όμως δε θέλω να το πω γιατί δεν έχω αποδείξεις».

Όσο αφορά τα επεισόδια της μικρής, η εισαγγελέας είπε πως τις καταθέσεις των γιατρών προέκυψε ότι «κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει αυτά τα επεισόδια αφού ποτέ κανείς δεν είδε την έναρξη τους!».

Η εισαγγελέας εντόπισε και μια σημαντική παρατήρηση σε όσα κατέθεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης. «Το πιο σημαντικό που εντόπισε ο κ. Ηλιαδης είναι ότι 30 λεπτά πριν την έναρξη του επεισοδίου και της καταγραφής από τη μητέρα, το παιδί έχει κάνει μια απότομη κάθοδο των σφίξεων. Και η κατηγορούμενη δεν έχει ενημερώσει κανέναν! Κάτι συμβαίνει εκείνη την ώρα στο παιδί, όμως κανείς δεν το γνωρίζει! Μήπως τελικά η κατηγορούμενη επέλεγε ποια επεισόδια θα αναδείξει; Γιατί όλα αυτά τα επεισόδια στην παιδιατρική; Υπήρχε κάποιο μοτίβο;».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News