Άλλος Άνθρωπος: Διενέργεια έρευνας για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αποφάσισε η Εισαγγελία

Τουλάχιστον 600.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από τους λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Πολυχρονόπουλου και κατέληξαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών.

Ο κύβος ερρίφθη και μετά το πόρισμα-καταπέλτη της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος o προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής έρευνας για εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την υπόθεση με φερόμενο ως κεντρικό πρόσωπο τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας και τα συγγενικά του πρόσωπα, σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας. Από την αρχή της έρευνας αναμένεται να ζητηθούν μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες .

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, τουλάχιστον 600.000 ευρώ έκαναν «φτερά» από τους λογαριασμούς των συγγενικών προσώπων του Πολυχρονόπουλου και κατέληξαν σε εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και αναλήψεις μετρητών. «Συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020 και μετά, ομάδα με διαρκή εγκληματική δράση και έπεισαν μεγάλο αριθμό προσώπων να δωρίσουν ποσά, παριστάνοντας ψευδώς ότι αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της ομάδας κοινωνικής κουζίνας « Ο Άλλος Άνθρωπος», επισημαίνει συγκεκριμένα η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τον Πολυχρονόπουλο και τα δύο συγγενικά του πρόσωπα.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News