Ουγγαρία-Ελλάδα 13-11 πεν. (9-9) : Λαβώθηκε «μαχόμενη» και πάει για το χάλκινο η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών ηττήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι σε έναν ημιτελικό με πολλές συγκινήσεις και θα διεκδικήσει πλέον το χάλκινο μετάλλιο κόντρα στην Ισπανία.

Η Εθνική Πόλο Γυναικών έδωσε μια ηρωική μάχη απέναντι στην Ουγγαρία, την οποία «κοίταξε στα μάτια» για όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, γνωρίζοντας όμως τον πικρό αποκλεισμό ,από μια συμμετοχή σε τελικό, στα πέναλτι, όπου οι Μαγυάρες αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμες, ευστοχώντας σε όλες τις εκτελέσεις. Έτσι, σε συνδυασμό με τα δύο άστοχα χτυπήματα των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου, κατόρθωσαν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό όπου και θα αντιμετωπίσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για το «χρυσό».

Οι αθλήτριες της Εθνικής θα διεκδικήσουν αντίστοιχα κόντρα στην Ισπανία στις (16/2) 15:00 ώρα Ελλάδος ,την επιστροφή στο βάθρο Παγκοσμίου μετά από 13 χρόνια και συγκεκριμένα το χρυσό του 2011 στη Σαγκάη.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 16/2, στις 16:30.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 1-1, 2-2

Ουγγαρία (Ατίλα Μίχοκ): Μάγιαρι, Σίλατζι, Βάλι, Κούρουτς-Γκουρισάτι, Γκεραλντίνε, Πάρκες, Μάτε, Κούνα, Κέστελι-Νατζ, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα, Νέσμελι, Χόρβαθ

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Eλευθεριάδου, Ξενάκη, Ασημάκη, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματαοπούλου, Ελληνιάδη, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Πάτρα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News