Ελλάδα - Σερβία 15-11: Φινάλε με 5η θέση

Η Εθνική Ανδρών πόλο τελείωσε με νίκη 15-11 απέναντι στην εθνική Σερβίας τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα και στρέφει την προσοχή της στην κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Εθνική Ανδρών πόλο επιβλήθηκε με σκορ 15-11 της  Σερβίας στον αγώνα για την 5η θέση, ολοκληρώνοντας με θετική πινελιά την παρουσία της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  της Ντόχα.

Οι αθλητές του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησαν μια απολαυστική εμφάνιση, ειδικά επιθετικά όπου πέτυχαν 15 γκολ.

Ο Γκιουβέτσης έβαλε τρία μόνο στο τελευταίο οκτάλεπτο και ήταν ο κορυφαίος σκόρερ μαζί με τον Κάκαρη.

Σε γενικές γραμμές, η Εθνική πραγματοποίησε μια επαγγελματική εμφάνιση, καθώς προηγούνταν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όπως επίσης και στην λήξη κάθε περιόδου.

Η Ελλάδα κατέλαβε για πρώτη φορά την  5η θέση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και, παρά την αποχή από το βάθρο, αποχωρεί με θετικό πρόσημο.

Η σοβαρότητά της αποπνέει δικαιωματικά αισιοδοξία εν όψει της συνέχειας, αρχής γενομένης από την κλήρωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου  θα πραγματοποιηθεί σήμερα (17/2) στις  16:30 μεταξύ της Ιταλίας και της  Κροατίας.

Εν συνεχεία, θα διεξαχθούν στην Ντόχα και οι κληρώσεις των τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στην κλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων  μετέχουν οι εξής χώρες:

Για τους άνδρες:

Γαλλία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Ισπανία, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ιταλία

Για τις γυναίκες: 

Γαλλία,  Ολλανδία, Ισπανία, Αυστραλία, Κίνα, ΗΠΑ, Ν. Αφρική, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία

Τα οκτάλεπτα:  5-2 , 3-3 , 2-4, 5-2

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Γκιουβέτσης, Παπαναστασίου, Γκίλλας, Αργυρόπουλος, Αλαφραγκής, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου.

Σερβία (Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς, Στραχίνια Ράσοβιτς, Πέταρ Γιάκσιτς, Βούτσινιτς, Ντράσοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς, Ούμποβιτς, Λούκιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς, Μίτροβιτς, Λάζιτς.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News