Ορεινή Κορινθία: «Σπάει τη σιωπή της» η σύζυγος του «παλαιοχριστιανού» - «Φοβάμαι για την οικογένειά μου»

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δεν εκκρεμεί κάποιο ένταλμα σύλληψης σε βάρος της συζύγου του 45χρονου

Αποφασισμένη να προστατεύσει την οικογένειά της δηλώνει η σύζυγος του 45χρονου «παλαιοχριστιανού», ο οποίος έχει αφεθεί ελέυθερος μέχρι τη  δίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι με τα παιδιά του ζούσε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία.

Άφαντοι παραμένουν η μητέρα και τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας «παλαιοχριστιανών», με τον 15χρονο γιο τους να βρίσκεται στο νοσοκομείο «Παίδων».

«Θέλω να προστατεύσω την οικογένειά μου»

Η Σεβαστή, η σύζυγος του 45χρονου πατέρα των «παλαιοχριστιανών», μίλησε μέσω του δικηγόρου της αποκλειστικά στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και υπογράμμισε πως την ερχόμενη Τρίτη θα εμφανιστεί στο δικαστήριο.

«Έχω φόβο για την οικογένειά μου. Θέλω μόνο να την προστατεύσω. Δεν κρύβομαι. Ποτέ δεν παρανόμησα. Είμαι σε ιδιαίτερη κατάσταση, αλλά ασφαλής. Όλο αυτό που συμβαίνει δεν μου κάνει καλό», είπε.

Όπως τόνισε στο MEGA ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, δεν εκκρεμεί κάποιο ένταλμα σύλληψης εις βάρος της συζύγου του 45χρονου.

«Θέλει να προστατεύσει την οικογένειά της. Δεν γνωρίζω που βρίσκεται, αλλά μπορώ να μεταφέρω ότι είναι ασφαλής και ότι τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις. Την Τρίτη θα είναι εκεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Η οικογένεια δεν έχει σχέση με τη δημοσιότητα και την αστυνομία. Δεν είχαν παραβατική διάθεση στο παρελθόν. Αυτό προφανώς και τους κάνει να φοβούνται. Θέλουν να τελειώσουν αυτό το ζήτημα, να εκδικαστεί η υπόθεση και από εκεί και πέρα να κυλήσουν όλα ομαλά για την οικογένειά τους», δήλωσε ο δικηγόρος.

Δεν εμφανίστηκαν οι ενήλικοι «παλαιοχριστιανοί» στην αστυνομία

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό των ανήλικων παιδιών της οικογένειας. Έχουν ελεγχθεί τόσο συγγενικά σπίτια όσο και η περιοχή γύρω από την Ορεινή Κορινθία.

«Τους αναζητούμε όχι γιατί είναι καταζητούμενοι, αλλά για να διαπιστωθεί ο αριθμός των τέκνων της οικογένειας, οι συνθήκες διαβίωσής τους κι εάν αυτά τα παιδιά πήγαιναν σε σχολείο», είπε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Τόσο ο 45χρονος όσο και η σύζυγός του είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της φθοράς ξένης περιουσίας και σωματικών βλαβών κατά αστυνομικών και γι’ αυτούς τους λόγους θα πρέπει να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα.

«Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τους βρούμε. Χθες έπρεπε τα ενήλικα μέλη της οικογένειας να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα, καθώς υπήρχε περιοριστικός όρος που αφορά την πρώτη φορά που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για απείθεια, σωματικές βλάβες κατά αστυνομικών και φθορά ξένης περιουσίας. Δεν εμφανίστηκαν ως όφειλαν και θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News