Μητσοτάκης: «Έρχονται περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους - Οι ένοχοι για τα Τέμπη θα τιμωρηθούν»

«Συμμεριζόμαστε και δουλεύουμε για να πραγματωθεί το όραμα της Μελίνας Μερκούρη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» ,τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην τραγωδία των Τεμπών, στην ασφάλεια, στην ακρίβεια, στην υγεία και στην εργασία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον καθιερωμένο κυριακάτικο απολογισμό του κυβερνητικού έργου.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών σημείωσε: «Με την αυτονόητη απαίτηση των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους, όσων τραυματίστηκαν αλλά και όλης της κοινωνίας να απαντηθεί τι έφταιξε, να αναδειχθούν όλες οι αιτίες που προκάλεσαν το κακό. Και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Και αυτό θα γίνει. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Κινείται με ανεξαρτησία και ευθύνη, σε βάθος και στον ανώτατο βαθμό. Και είμαι βέβαιος ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια, να ερευνηθούν και να απαντηθούν όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες. Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο».

Αναφορικά με την ασφάλεια, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί και δεν θα επιτρέψει το ξαναζωντάνεμα της τρομοκρατίας που επιχειρούν ορισμένοι», επισημαίνοντας ότι «θα προσληφθούν 1.213 δημοτικοί αστυνομικοί» και πως «στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων».

Με αφορμή τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ την Παρασκευή για τη μείωση τιμών σε 4.000 προϊόντα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού».

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου και εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί για τη συγεκριμένη ημέρα.Μία από αυτές είναι ένα αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη που θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Μελίνα Μερκούρη συνέδεσε «το όνομά της με το αίτημα για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ένα όραμα που συμμεριζόμαστε και δουλεύουμε για να πραγματωθεί».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News