Μαρινάκης: Αύριο οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό - Πυροτέχνημα από ανεύθυνη αντιπολίτευση η πρόταση Κεχαγιά για προανακριτική

«Ασχέτως του τι θα πει ο οποιοσδήποτε υπεράνω όλων είναι η Δικαιοσύνη», είπε ο Παύλος Μαρινάκης αναφορικά με την διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο, όπου και θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, όπως είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης. Αναφέρθηκε δε και σε στοιχεία που δημοσίευσε η Κομισιόν και αποδεικνύουν όπως είπε το ότι το πραγματικό εισόδημα των Ελλήνων αυξήθηκε με ρυθμό διπλάσιο αυτού της ΕΕ κατά τα έτη 2019-23. «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους», σημείωσε.

Αναφορά έγινε βεβαίως και στην οξύτατη αντιπαράθεση επ’αφορμή της πρότασης δυσπιστίας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να χαρακτηρίζει ως πυροτέχνημα από μια ανεύθυνη αντιπολίτευση την πρόταση της εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλας Κεχαγιά να συμφωνήσει η ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη. Στο προσκήνιο παριστάνουν τους θλιμμένους, και στο παρασκήνιο φαίνεται ο αληθινός τους εαυτούς, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες, ντιλ, παιχνίδια εξουσίας, είπε ο κος Μαρινάκης, καυτηριάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης. «Φαίνεται η υποκρισία», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Μαρινάκης για Παππά και προσυνεννόηση: Από τον κ. Παππά 13-0, σήμερα έχουμε τον κ. Παππά 2.0

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Παππά για προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας, απάντησε: «Με την ευχή μας». Ωστόσο, έσπευσε να επισημάνει πως πολλές φορές η συστράτευση δυνάμεων δεν σημαίνει αύξηση της δυναμικής. «Όταν σε επίπεδο προτάσεων προσθέτεις το μηδέν στο μηδέν, τότε το άθροισμα παραμένει στο μηδέν» σημείωσε δηκτικά. Πρόσθεσε, δε, πως από τον κ. Παππά 13-0, σήμερα έχουμε τον κ. Παππά 2.0 και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να λέει τόσο διαφορετικές ιστορίες, μήπως γιατί πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη;

Αναφορικά με το θέμα της «μονταζιέρας» τόνισε ότι όσοι το ισχυρίζονται αυτό έχουν πάρει τις απαντήσεις τους και ότι όλη η συνομιλία είναι στις δικαστικές Αρχές.
«Το ζήτημα της διαρροής στοιχείων είναι κάτι που μας απασχολεί. Η κυβέρνηση δεν είχε κανένα όφελός. Εκτός οποιασδήποτε λογικής το επιχείρημα ότι είχε όφελος η κυβέρνηση από την αλλοίωση των συνομιλιών», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.

Και όπως επισήμανε ο κόσμος βλέπει μια αστεία και χωρίς επιχειρήματα αντιπολίτευση γι’ αυτό το θέμα. «Υπάρχει κανείς που αμφισβητεί κανείς τη συνδρομή του ανθρώπινου λάθους;» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το θέμα. «Έγιναν άμεσα έρευνες και καταθέσεις και αυτός ο άνθρωπος ομολόγησε», σημείωσε ο κ. Μαρινάκης. «Οι συνομιλίες και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκαν», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Φλωρίδη ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι είχε κάθε δίκιο να μιλήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί ήθελε να διαφυλάξει την έρευνα της δικαιοσύνης. «Για όλες τις πτυχές της υπόθεσης θα απαντήσει η Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν παρέλειψε μάλιστα πολλές φορές να χαρακτηρίσει τον Νίκο Παππά ως «μαρτυριάρη». Πρόσθεσε δε ότι «ασχέτως του τι θα πει ο οποιοσδήποτε υπεράνω όλων είναι η Δικαιοσύνη».
Σχολιάζοντας την χθεσινή τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι τα όσα είπε «δείχνει έναν σεβασμό στη Δικαιοσύνη και στους συγγενείς των θυμάτων» καυτηριάζοντας ταυτόχρονα την σχετική ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη

«Καλό μεσημέρι,

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. Ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει την ομιλία του στη Βουλή σήμερα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 11:00 θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Για τα θέματα της συνεδρίασης θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

—-

Μεταξύ άλλων θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, η τέταρτη συνεχόμενη μέσα σε αυτά τα πέντε -σχεδόν- χρόνια. Ο κατώτατος μισθός από το 2019 και τα 650 ευρώ που ήταν, έχει φτάσει στα 780 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός έφτασε τα 1251 από 1046 που ήταν το 2019.

Έχει πολύ μεγάλη αξία να επισημάνουμε, πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε στοιχεία για το 2023 που αναφέρονται στο πραγματικό κατά κεφαλή ΑΕΠ και στο κατά κεφαλή ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης.

Σε ότι αφορά το πρώτο μέγεθος, αυτό λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό και για το 2023 και εμφανίζει την Ελλάδα πρωταθλήτρια αύξησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με επίδοση 2,5% (από 18690 ευρώ το 2022 σε 19150 ευρώ το 2023). Την ίδια χρονιά, το κατά κεφαλή πραγματικό εισόδημα στη Ευρωπαϊκή Ένωση, έμεινε στάσιμο.

Συνολικά, την περίοδο 2019-2023 το πραγματικό κατά κεφαλή διαθέσιμο εισόδημα στην Ελλάδα αυξάνεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου: σε 2,1% έναντι 1%.

Την περίοδο, μάλιστα, που ακολούθησε το ξέσπασμα της πανδημίας η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη: 5,9% μέση αύξηση στην Ελλάδα έναντι 3,1% στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και δεν χρειάζονται πολλές επεξηγήσεις. Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πραγματικό κατά κεφαλή εισόδημα αναπτύσσεται με ρυθμό υπερδιπλάσιο από αυτόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτό συνέβη, γιατί παρά τις μεγάλες, διαδοχικές εξωγενείς κρίσεις, η Κυβέρνηση εφαρμόζει μια αποτελεσματική οικονομική πολιτική, όπως αυτή αποτυπώνεται στην αύξηση απασχόλησης κατά περίπου 400.000 νέων θέσεων εργασίας και στην πραγματική αύξηση μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατά 6,1%.

Παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News