Κέιτ Μίντλετον: Τα ερωτήματα που άφησε η πριγκίπισσα μετά την ανακοίνωση για την υγεία της

Η Κέιτ Μίντλετον έχει σοκάρει τον κόσμο έπειτα από την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο, αφήνοντας όμως πολλά ερωτήματα.

Η Κέιτ Μίντλετον είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το φώς της δημοσιότητας για σχεδόν δύο μήνες πρώτου επιστρέψει στις 22 Μαρτίου όπου η ίδια ανακοίνωσε στον κόσμο την διάγνωση της με καρκίνο, ερχόμενη μάλιστα λίγο μετά την αντίστοιχη είδηση για τον Βασιλιά Κάρολο. Η ασθένεια της πριγκίπισσας έφερε στο προσκήνιο ανησυχίες για το μέλλον της μοναρχίας, ενώ παράλληλα τόνισε την αφοσίωση των Βρετανών στο Στέμμα.

Ο Μάρκ Ρός είναι ειδικός σε θέματα που έχουν να κάνουν με την βασιλική οικογένεια, με τον δημοσιογράφο να μοιράζεται στο περιοδικό Gala άγνωστες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της Κέιτ. Σύμφωνα με πληροφορίες του, η πριγκίπισσα φέρεται να υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και να αντιμετωπίζει καρκίνο του παχέος εντέρου. Ο Ρος υποστηρίζει ότι λαμβάνει προληπτική χημειοθεραπεία στο σπίτι.

Ο Ρος εκτιμά ότι η επιστροφή της Κέιτ στα βασιλικά καθήκοντα δεν θα γίνει πριν από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, ίσως στους βασιλικούς αγώνες στο Ascot. Η πριγκίπισσα, γνωστή για την επιμονή της στην άψογη εμφάνιση, θέλει να αναρρώσει πλήρως πριν επιστρέψει στο προσκήνιο.

 

Η Κέιτ Μίντλετον, ερασιτέχνης φωτογράφος με παρελθόν στη μόδα, επέλεξε ένα βίντεο για να μοιραστεί τα νέα για την ασθένειά της. Ο Ρος ερμηνεύει την επιλογή της ως μια προσπάθεια να δείξει τον εαυτό της αυθεντική και κοντά στον κόσμο, απευθυνόμενη ιδιαίτερα στη νέα γενιά, η οποία φέρεται να έχει πιο χαλαρή στάση απέναντι στη μοναρχία.

“Και όπως έλεγε πάντα η Ελισάβετ Β΄: “Πρέπει να σε δουν για να σε πιστέψουν”. Αυτό που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ήταν το σκηνικό αυτού του βίντεο.

Μόνη σε ένα παγκάκι σε έναν κήπο, με τζιν και λίγο μακιγιάζ, η μόνη βασιλική πτυχή ήταν το δαχτυλίδι της Λαίδης Νταϊάνα. Οι Βρετανοί ανακάλυψαν τον ήχο της φωνής της, είναι πολύ σπάνιος γιατί σπάνια μιλάει δημόσια”.

Η Κέιτ Μίντλετον , που ήταν πάντα επιφυλακτική για τις διαρροές στον Τύπο, είχε εκμυστηρευτεί ότι είχε καρκίνο σε πολύ στενούς της φίλους, όμως υπάρχουν και κάποιοι που δεν το γνώριζαν παρότι βρίσκονται πολύ κοντά της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας είχε δώσει από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία της, αλλά δεν ήταν σε πλήρη απομόνωση. Τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν εμφανιστεί σε αθλητικές εκδηλώσεις και μαθήματα των παιδιών τους τις τελευταίες εβδομάδες. Στις 16 Μαρτίου, το ζευγάρι φωτογραφήθηκε να τρέχει μαζί στο Οι γονείς της Κέιτ, η Κάρολ και ο Μάικλ Μίντλετον, ήταν μια πρόσθετη πηγή βοήθειας. Τα μικρότερα αδέλφια της Κέιτ, η Πίπα και ο Τζέιμς, μαζί με τις οικογένειές τους, επίσης βρίσκονται στο πλευρό της. Σε μια συγκινητική δήλωση συνοδευόμενη από μια φωτογραφία του ίδιου και της Κέιτ ως παιδιά, ο Τζέιμς έγραψε στο Instagram: «Με τα χρόνια, έχουμε ανέβει πολλά βουνά μαζί. Ως οικογένεια θα ανέβουμε και αυτό μαζί σας»Windsor’s Farm Shop.

Σύμφωνα με τον Ρος, δεν υπάρχει παραλληλισμός, γιατί η Νταϊάνα δεν ήταν πια μέλος της βασιλικής οικογένειας όταν γινόταν όλη αυτή η παρενόχληση με τους παπαράτσι.

«Ήταν εντελώς στο έλεός τους. Ενώ η Κέιτ Μίντλετον  είναι πολύ προστατευμένη, πολύ περικυκλωμένη, δεν κινδυνεύει. Η μόνη σύγκριση που θα μπορούσε να γίνει είναι αυτή η ταμπέλα “πριγκίπισσα του λαού, πριγκίπισσα των καρδιών» τονίζει ο συγγραφέας.

«Πρέπει να βάλουμε την κατάσταση στο πλαίσιο. Αν συγκρίνουμε αυτά τα γεγονότα με τις μεγάλες κρίσεις που γνώρισε το Στέμμα, δηλαδή την παραίτηση του Εδουάρδου Η’ το 1936, το annus horribilis της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ το 1992, με τους χωρισμούς των τριών από τα τέσσερα παιδιά της και τη φωτιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ το 1997 και τον τραγικό θάνατο της Λαίδης Νταϊάνα, τότε η κατάσταση δεν είναι τόσο κρίσιμη» απαντάει ο Ρος sστη συνέντευξή του στο περιοδικό Gala.

Αντίθετα, η δημοτικότητα της οικογένειας έχει φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο, πανομοιότυπο με τα τελευταία χρόνια της βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’. Η ανακοίνωση των καρκίνων του Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον προκάλεσε σημαντικό κύμα συμπάθειας προς το Στέμμα.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News