Παρασκήνιο: Ο «γκαφατζής» Χατζηγεωργίου και τα υπερκοστολογημένα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ

Ο γνωστός αθλητικογράφος της ΕΡΤ που καταφέρνει να γίνεται ο ίδιος ο (αρνητικός) πρωταγωνιστής σε κάθε αγώνα που μεταδίδει και τα υπερκοστολογημένα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων.

Μια απαράβατη αρχή στις τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων (και όχι μόνο) επιβάλλει οι πρωταγωνιστές να είναι οι αθλητές, όχι οι παρουσιαστές. Στην περίπτωση του Δημήτρη Χατζηγεωργίου, ωστόσο, η αρχή αυτή έχει πάει περίπατο.

Ο γνωστός αθλητικογράφος της ΕΡΤ καταφέρνει να γίνεται ο ίδιος ο (αρνητικός) πρωταγωνιστής σε κάθε αγώνα που μεταδίδει. Πότε με την ακατάσχετη φλυαρία και τις βαρετές αμπελοφιλοσοφίες του, άλλοτε με τα σαρδάμ και το «σκότωμα» των ονομάτων των παικτών, ο Χατζηγεωργίου δεν χάνει ευκαιρία να σπρώξει τους άτυχους τηλεθεατές στα όρια της νευρικής κρίσης.

Πιο γνωστός όμως είναι για τις μνημειώδεις γκάφες του κατά τη διάρκεια της μετάδοσης που τον έχουν κάνει πρωταγωνιστή κάθε σατιρικής εκπομπής της χώρας.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τότε που έδινε on air το τηλέφωνό του ή τότε που ξέχασε το μικρόφωνο ανοικτό ενόσω έδινε παραγγελία – γιατί αν δεν μάθουν οι φίλαθλοι τι φαγητό προτιμά ο Χατζηγεωργίου, ποιος θα μάθει! Εκεί όμως που ξεπέρασε τον εαυτό του ήταν όταν έχασε κυριολεκτικά τον τελικό και το μετάλλιο του Η. Ηλιάδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012!

Παρά τις απανωτές γκάφες του, ωστόσο, η ΕΡΤ επιμένει να του εμπιστεύεται όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στον στίβο και το μπάσκετ. Λογικό, τέτοιο κελεπούρι, δεν το αφήνεις αναξιοποίητο. θέλει ξεχωριστό ταλέντο να καταφέρνει κάποιος να γίνεται θέαμα για τρεις και πλέον δεκαετίες. Αρκεί βέβαια να μη γίνεται με τα λεφτά των φορολογουμένων.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η διοίκηση Ζούλα τον αναβάθμισε σε προϊστάμενο όλου του αθλητικού τμήματος. Οι κακές οι γλώσσες βέβαια λένε ότι αυτό δεν σχετίζεται με την μοναδική, ομολογουμένως, ικανότητα του Χατζηγεωργίου να αυτογελοιοποιείται (και μαζί του και η ΕΡΤ) αλλά με τον διαχρονικό του ρόλο ως «μεσάζοντα» σε υπερκοστολογημένα τηλεοπτικά δικαιώματα αγώνων, με το αζημίωτο, πάντα. Μακριά όμως από μας οι κακές οι γλώσσες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News