Σύμη: Τραγωδία με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες από σύγκρουση σκάφους με μετανάστες

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, οι αρχές επιχείρησαν να σταματήσουν το σκάφος, όμως αυτό πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και ανέπτυξε ταχύτητα.

Τραγωδία στην Σύμη τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/6), όταν ταχύπλοο που έπλεε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και χωρίς φώτα προς την νησίδα Νίμο, έγινε αντιληπτό από δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος της ελληνικής ακτοφυλακής, τα οποία το προσέγγισαν και με την χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του ζήτησαν να ακινητοποιηθεί.

Ο κυβερνήτης του σκάφους όμως, όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε και μεγαλύτερη ταχύτητα, παρότι μέσα στο σκάφος επέβαιναν ακόμη 18 άνθρωποι.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών, ο χειριστής για να αποφύγει τη σύλληψη του, εγκατέλειψε το σκάφος πηδώντας στη θάλασσα, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να πλεύσει ακυβέρνητο με μεγάλη ταχύτητα και να προσκρούσει στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ενός Περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρά τις ενέργειες αποφυγής από το Π.Λ.Σ.

Οι περισσότεροι επιβαίνοντες του σκάφους έπεσαν στην θάλασσα και έξι εξ αυτών τραυματίστηκαν σοβαρά. Μάλιστα, ο ένας είχε χάσει και τις αισθήσεις του. Μετά από επιτυχημένες προσπάθειες ανάνηψης, ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Στην συνέχεια μεταφέρθηκαν όλοι οι τραυματίες Κέντρο Υγείας Σύμης, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός εξ αυτών.

Το Λιμεναρχείο κατόρθωσε να συλλάβει τον αλλοδαπό χειριστή και έπειτα από ανακρίσεις προέκυψε ότι του είχαν δώσει το ποσό των 4.000 δολαρίων ο κάθε ένας για την μεταφορά τους από την Τουρκία.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News