Μάχη με την πυρκαγιά στη Βάρης - Κορωπίου: Εστάλη μήνυμα 112, κοντά σε σπίτια οι φλόγες, ζημιές σε επιχειρήσεις (Εικόνες - Βίντεο)

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ

Περιορίζεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης στη λεωφόρο Βάρης Κορωπίου. Όπως δήλωσε στο parapolitika.gr ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά ενώ έχουν υποστεί ζημιές αυλές σπιτιών.

Από την μεγάλη πυρκαγιά έχουν ήδη διακομισθεί με ασθενοφόρα δύο ασθενείς, με αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνού, στο νοσοκομείο της Βούλας «Ασκληπιείο». Παράλληλα, εκτός του «Ασκληπιειού», σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα εφημερεύοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ του Λεκανοπεδίου.

Κορωπί: Σπίτια, επιχειρήσεις και αίθουσα εκδηλώσεων έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά

Ζημιές σε πέντε σπίτια και δύο επιχειρήσεις αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες να έχουν προκληθεί στην ευρύτερη περιοχή του Κορωπίου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη από νωρίς το μεσημέρι.

Παράλληλα, παραδόθηκε στις φλόγες αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται σε κτήμα επί της οδού Ιάσονος με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να περιορίσουν το μέτωπο της φωτιάς.

 

Εκκενώνονται σχολεία, κατασκήνωση και ο Ιππικός Όμιλος Βάρης

Η αστυνομία αποφάσισε να εκκενώσει τον Ιππικό Όμιλο Βάρης, όπου ήδη έχουν εκκενωθεί τρία σχολεία και μία κατασκήνωση.

Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου μεταφέρονται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Εστάλη 112

Υπενθυμίζεται πως μόλις έγινε γνωστό ότι ξέσπασε φωτιά εστάλησαν μηνύματα από το 112 στους κατοίκους περιοχών κοντά στη Βάρης – Κορωπιού, με το οποίο ειδοποιούνταν  όσοι βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά και Κίτσι να απομακρυνθούν προς τη λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

H φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Βάρης-Κορωπίου στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, μάλλον από αναμμένο τσιγάρο. Κοντά στην εστία της φωτιάς που πήρε άμεσα διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων 4 έως 5 μποφόρ υπάρχουν κάποια εργοστάσια, αλλά και μερικά σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 16 οχήματα, 42 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρο, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες προτού φτάσουν στα σπίτια αλλά και σε διάσπαρτες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή.

Μεταξύ αυτών είναι εταιρείες ξυλείας, εμπορίας και ενοικιάσεως οχημάτων καθώς και στάθμευσης και επισκευής σκαφών. Μάλιστα όπως ανέφερε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τουλάχιστον δύο σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Ακόμη συμπλήρωσε πως η περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά είναι αραιοκατοικημένη και ανήκει στο δήμο Κρωπίας. Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη φωτιά έχει καεί ένα πάρκινγκ σκαφών.

Πάντως πηγές της κυβέρνησης δηλώνουν ότι δεν καίγονται σπίτια. Όπως επισημαίνουν η φωτιά έχει γλείψει μόνο κάποιες αυλές σπιτιών όπου ήταν ακαθάριστα οικόπεδα κ είχαν παρατημένη καύσιμη ύλη.

Το μήνυμα αναφέρει «παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Επιπλέον, δόθηκε εντολή εκκένωσης από το 112 για τη φωτιά: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας».

Δείτε τα μηνύματα του 112

 

Ήδη αστυνομικοί της τροχαίας προσπαθούν να διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή, όπου καταγράφονται αρκετά κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας της διαρκούς κίνησης των πυροσβεστικών και των υπόλοιπων βαρέων οχημάτων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου διενεργούνταν εκτροπές έως τις 14:00:

Στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Ηρακλειδών, στη Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Αγίας Μαρίνας και στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Μάλιστα η Αττική Οδός ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Μαρουσάκης: Αυξημένα τα μποφόρ μέχρι αργά το απόγευμα

Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν τη δουλειά της πυροσβεστικής στο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε σε παράδρομο της Βάρης – Κορωπίου, ενώ όπως δήλωσε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα επιμείνουν τις επόμενες ώρες, από βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, όπως είπε στο δελτίο του σταθμού, η ένταση των ανέμων θα παραμείνει υψηλή τις επόμενες ώρες, στα 6 με 7 μποφόρ μέχρι και νωρίς το βράδυ, ενώ όπως εξήγησε, είναι χαρακτηριστικό των μελτεμιών η μέγιστη έντασή τους να παρουσιάζεται κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα και μέσα στη νύχτα να υποχωρούν.

Από πλευράς ανέμων είναι δύσκολες οι συνθήκες, ενώ επμένει και η ξηρασία, χαμηλά στην ατμόσφαιρα που αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό μαζί με τις υψηλές θερμοκρασιές, στο να μην τεθεί υπό έλεγχο εύκολα η φωτιά.

Πηγή: parapolitika.gr

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News