Απίστευτο: Πεζοπόρος κάλεσε ομάδα διάσωσης γιατί δεν ένιωθε τα πόδια της - Νόμιζε ότι την τσίμπησε αράχνη, όμως έπεσε έξω!

Σύμφωνα με την New York Post που επικοινώνησε με το γραφείο του σερίφη, την πεζοπόρο δεν την είχε τσιμπήσει τελικά κάποια αράχνη, αλλά τσιμπήθηκε κατά λάθος από…. τσουκνίδες σε ένα τμήμα του μονοπατιού

Την Υπηρεσία Διάσωσης στη Σιέρα Νεβάδα της Καλιφόρνια αναγκάστηκε να καλέσει μία πεζοπόρος, η οποία άρχισε να μην νιώθει τα πόδια της, πιστεύοντας ότι την… είχε δαγκώσει αράχνη. Τελικά, όμως, έπεσε έξω!

Ειδικότερα, σε ένα δελτίο τύπου, η Υπηρεσία Έρευνας και Διάσωσης της κομητείας Ινιο δήλωσε ότι έλαβε αναφορά στις 12 Ιουνίου περίπου στις 6:30 μ.μ. πως η πεζοπόρος δεν μπορούσε να κατέβει από το μονοπάτι Taboose Pass Trail. Πρόσθεσαν ότι έκανε πεζοπορία στο John Muir Trail, όταν συνάντησε πολύ χιόνι στο Mather Pass.

Η ανακοίνωση για τη διάσωση της πεζοπόρου

«Περίπου 1,7 μίλια πριν από την αφετηρία του μονοπατιού, η πεζοπόρος πήγε να φέρει νερό από το ρυάκι, όταν φέρεται να δαγκώθηκε από κάτι που νόμιζε ότι ήταν αράχνη» αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Στη συνέχεια, δεν μπορούσε να νιώσει το δέρμα στα πόδια της και δεν μπορούσε να συνεχίσει την πεζοπορία της προς τα κάτω. Παρόλα αυτά κατάφερε να καλέσει για διάσωση και να μεταφέρει τις συντεταγμένες της. Μετά η μπαταρία του τηλεφώνου της τελείωσε».

Τελικά δεν την τσίμπησε αράχνη – Τι ήταν

Σύμφωνα με την New York Post που επικοινώνησε με το γραφείο του σερίφη, την πεζοπόρο δεν την είχε τσιμπήσει τελικά κάποια αράχνη, αλλά τσιμπήθηκε κατά λάθος από…. τσουκνίδες σε ένα τμήμα του μονοπατιού που προορίζεται μόνο για οχήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των παρασίτων, οι τσουκνίδες είναι όρθια φυτά που ενδημούν στην Καλιφόρνια και σε άλλες δυτικές πολιτείες και έχουν τσιμπημένες τρίχες που μπορούν να ερεθίσουν και να δημιουργήσουν φουσκάλες στο δέρμα.

«Όταν το ανθρώπινο δέρμα έρθει σε επαφή με ένα φύλλο ή στέλεχος, συχνά αναπτύσσονται γρήγορα κοκκινωπές κηλίδες που συνοδεύονται από κνησμό και κάψιμο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα. «Συχνά, μια παρατεταμένη αίσθηση μυρμηγκιάσματος μπορεί να επιμένει στο προσβεβλημένο δέρμα για περισσότερες από 12 ώρες, ακόμη και μετά την εξασθένιση των ορατών συμπτωμάτων».

πηγή: PARAPOLITIKA.GR

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News