Ελλάδα: Εικόνες ντροπής - Δεν υπάρχει ράμπα για τα ΑμεΑ σε πλοίο στο δρομολόγιο Καβάλα – Θάσος

Ελλάδα: Εικόνες ντροπής - Δεν υπάρχει ράμπα για τα ΑμεΑ σε πλοίο στο δρομολόγιο Καβάλα – Θάσος

“Αδιανόητη νομοθετική ρύθμιση το να μας κουβαλάνε… Είναι και ρατσιστικό και απάνθρωπο”, δηλώνει ο άνδρας με κινητικά προβλήματα για τη μη ύπαρξη βοηθητικής ράμπας

Τις αμέτρητες δυσκολίες που βιώνουν τα ΑμεΑ στη χώρα μας θυμίζει ρεπορτάζ του Mega, το οποίο αποτύπωσε την εικόνα ενός παιδιού σε αναπηρικό αμαξίδιο που μαζί με τη μητέρα του περιμένουν στο χώρο του γκαράζ του πλοίου που κάνει το δρομολόγιο Καβάλα – Θάσο.

Ένα κορίτσι σε αναπηρικό αμαξίδιο παραμένει για 45 λεπτά στο γκαράζ των αυτοκινήτων ferry boat, που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή – Θάσο, καθώς δεν υπάρχει ειδική ράμπα για τα άτομα με αναπηρία.

“Να γίνει καμία ανάφλεξη και μετά να λένε όλοι κρίμα ο Δημητράκης”

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Ο Δημήτρης Αντωνίου επιχείρησε για πρώτη φορά να ταξιδέψει στη Θάσο με ferry boat το 2018, παραμένοντας κι εκείνος στο γκαράζ του πλοίου κάτω από τον ήλιο.

«Με είχαν κλείσει και τα αυτοκίνητα και σκεφτόμουν όλα τα σενάρια. Να γίνει καμία ανάφλεξη και μετά να λένε όλοι ‘κρίμα ο Δημητράκης’», είπε.

Όπως το κορίτσι στη φωτογραφία, έτσι και ο Δημήτρης βρέθηκε και πάλι στην ίδια θέση πριν από λίγο καιρό. Έξι χρόνια μετά το πρώτο του ταξίδι στη Θάσο και πολλές διαμαρτυρίες, τίποτα δεν έχει αλλάξει.

“Το να μας κουβαλάνε είναι ρατσιστικό και απάνθρωπο”

Όπως λέει ο Δημήτρης, η νομοθεσία προβλέπει πως τα άτομα με αναπηρία, αν δεν υπάρχει ειδική ράμπα θα πρέπει να ανεβαίνουν στο χώρο των επιβατών με τη βοήθεια του πληρώματος, κάτι που όμως δεν είναι εφικτό.

«Αδιανόητη νομοθετική ρύθμιση το να μας κουβαλάνε… Είναι και ρατσιστικό και απάνθρωπο, ενώ ο νόμος λέει να μας κουβαλήσουνε, όταν με βλέπουν λένε ‘δεν σας κουβαλάμε, καλύτερα να μείνετε κάτω’. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε εκείνες τις σκάλες τις απότομες, τις στενές, δεν κουβαλιούνται αυτά τα πράγματα».

Δυστυχώς όμως δεν έχει προβλεφθεί ούτε ειδικός χώρος προκειμένου να τα άτομα με αμαξίδια να μην μένουν κάτω από τον καυτό ήλιο αβοήθητα για 45 λεπτά μέχρι να φτάσουν επιτέλους στο νησί.

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News