Χάρης Δούκας: «Προτείνω εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 3 και 10 Νοεμβρίου»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, με επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα, ζητάει την διενέργεια εσωκομματικών εκλογών.

Για εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από την βάση της παράταξης, κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας. Με επιστολή που απέστειλε στον γραμματέα της ΚΠΕ του Κινήματος Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Θανάση Γλαβίνα, προτείνει η διαδικασία να λάβει χώρα στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις. Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς. Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.

Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.
Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News