Κρήτη: Σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, η μεγάλη φωτιά στο Ρέθυμνο

Σηκώθηκαν και ελικόπτερα

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής των Ακουμίων στο Ρέθυμνο, όπου από χθες το βράδυ η φωτιά με ταχύτητα έζωσε την ευρύτερη περιοχή μέχρι Τριόπετρα και Άγιο Παύλο, Μέλαμπες και Κρύα Βρύση, νότια του Ρεθύμνου.

Εκατόν πενήντα πυροσβέστες με πενήντα οχήματα της Π.Υ., δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Αγίου Βασιλείου και της περιφέρειας καθώς και οχήματα πυρόσβεσης του δήμου με ενισχύσεις και από άλλους νομούς, βρίσκονται στη μάχη με τη φωτιά που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά υπό έλεγχο, μετά και την ενίσχυση της πυρόσβεσης με δύο εναέρια μέσα, τα πυροσβεστικά ελικόπτερα τα οποία δρουν με το πρώτο φως της ημέρας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Ρεθύμνου Μιχάλης Σαρρής, κάνει λόγο για μεγάλο αγώνα ώστε οι φλόγες να μη ζώσουν οικισμούς που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τα δύο μέτωπα. Γι΄ αυτό το λόγο, όπως είπε, εστάλη και μήνυμα του 112. Οι φλόγες έχουν κάψει αγροτολιβαδικές, θαμνώδεις, και μικρές εκτάσεις γεωργικής γης.

Λόγω του ανάγλυφου της περιοχής, οι πυροσβέστες δεν μπόρεσαν να βρεθούν σε δύσκολα σημεία της φωτιάς και για το λόγο αυτό και με τη βοήθεια του ανέμου που έπνεε στην περιοχή η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις. Όπως είπε ο κ. Σαρρής, κύριο μέλημα ήταν να μη φτάσει η φωτιά στην παραθαλάσσια περιοχή, όπου υπάρχουν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Για την πλήρη κατάσβεση επιχειρούν τμήματα της ΕΔΟΜΕ και της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο, με τους κατοίκους να ξαναζούν τον πύρινο εφιάλτη που είχε καταστήσει πυρόπληκτη την περιοχή και τον Ιούλιο του 2022.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News