ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυγή: Μέσω email ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι ότι θα μείνουν απλήρωτοι

Η Εφημερίδα Αυγή οδεύει προς το τέλος της και οι εργάτες ενημερώθηκαν μέσω email ότι θα μείνουν απλήρωτοι για αυτό το μήνα.

Απλήρωτοι θα μείνουν μέχρι νεοτέρας,οι εργαζόμενοι της εφημερίδας <<Αυγή>>. Η εφημερίδα του Σύριζα, που οδεύει προς το τέλος της, ενημέρωσε μέσω email τους εργαζόμενους της ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην πληρωμή τους για τον μήνα Ιούνιο.

Την ίδια ώρα το κόμμα ζητάει από τα στελέχη του  να συνδράμουν 375.000€ για να καλυφθούν τα χρέη αυτού του μήνα στα ΜΜΕ της Κουμουνδούρου.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασελάκης πρότεινε να αναλάβουν την εφημερίδα οι εργαζόμενοι, όμως δεν έλαβε θετική απάντηση.

Οι δηλώσεις του προέδρου του Σύριζα προς τους βουλευτές

Στο μήνυμα που έλαβαν νωρίτερα οι βουλευτές του κόμματος αναφέρονταν τα εξής:

 

«Σύντροφοι, συντρόφισσες
Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».«Η απόφαση για το κλείσιμο της Αυγής είχε παρθεί από την Πολιτική Γραμματεία πριν εγώ εκλεγώ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», είπε σε δηλώσεις που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Το Πρωινό».

Για τους εργαζόμενους της «Αυγής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «ξέρω τί μπορεί να σκέφτονται οι εργαζόμενοι, γνωρίζω την ευθύνη που έχουμε όλοι μας, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα».

«Προσφερθήκαμε να αναλάβουν την εφημερίδα οι εργαζόμενοι, χωρίς να είναι ο μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ. Απ΄ ό,τι ακούσαμε δεν το επιθυμούν. Προσπαθήσαμε να βρούμε παραπάνω διαφήμιση, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα ότι είναι φανερό τιμωρείται. Είναι δύσκολο να βρεις διαφήμιση από επιχειρήσεις σε κομματικό φύλλο».

Στη συνέχεια επανέλαβε την πρόθεσή του να προσφέρει 20.000 δωρεά, καλώντας τους βουλευτές και τα μέλη να πράξουν το ίδιο. «Προχωρώ στο μάξιμουμ της ετήσιας δωρεάς που επιτρέπεται, 20.000 ευρώ και θεωρώ ότι θα ναι καλό παράδειγμα για όλα τα μέλη των οργάνων και τους βουλευτές να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν, το κατά δύναμη, για να μπορούμε να δώσουμε μια μετάβαση στους εργαζομένους».

Η Αυγή διαδικτυακά θα συνεχίσει να υπάρχει. Δυστυχώς από το έντυπο καθημερινό φύλλο ζημιωνόμαστε κάθε μέρα. Υπάρχει τρόπος αυτό το πολύ καλό ανθρώπινο δυναμικό να προσφέρει διαφορετικά. Ας αρχίσουμε με την οικονομική βοήθεια που μπορούμε να δώσουμε νόμιμα στο κόμμα μας. Αρχίζοντας με δωρεά στο syriza.gr», κατέληξε ο κ. Κασσελάκης.

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News