Μπάιντεν - Τραμπ: Ένα ντιμπέιτ που τα είχε όλα - Οι καυγάδες, οι προσβολές και η χειραψία που δεν έγινε ποτέ

Το χθεσινό ντιμπέιτ ανάμεσα σε Τραμπ και Μπαίντεν εξελίχθηκε σε μια προσωπική κόντρα, με τις προσβολές να μην λείπουν από τις δυο πλευρές.

Σε μία προσωπική κόντρα εξελίχθηκε το ντιμπέιτ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν… η υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, το ποιος παίζει καλύτερα γκολφ αλλά και το θέμα της ηλικίας.

Μέσα στα 90 λεπτά που κράτησε το πρώτο ντιμπέιτ του με τον Τζο Μπάιντεν ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατάφερε να κερδίσει το επικοινωνιακό προβάδισμα στην κούρσα προς τις εκλογές του Νοεμβρίου, σε αντίθεση με τον εν ενεργεία πρόεδρο, ο οποίος με την απόδοση του δημιούργησε αμφιβολίες στους Δημοκρατικούς για την υποψηφιότητα του Μπάιντεν και σκέφτονται μέχρι και την αλλαγή του.

Τζο Μπάιντεν και Ντόναλντ Τραμπ, που δεν αντάλλαξαν ποτέ χειραψία, διαφώνησαν σε… όλα.

«Είσαι ένας κλαψιάρης και έχασες την πρώτη φορά», είπε ο Μπάιντεν στον Τραμπ και τόνισε τις ποινικές καταδίκες του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ απάντησε αναφερόμενος στον γιο του Μπάιντεν, Χάντερ, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε πρόσφατα.

 

dibate_biden-trump_alitheies_psemata
biden-trump28917950-004
biden-trump28917947-008
biden-trump28917946-003
biden-trump28917253-001
biden-trump28917847-002

Στη συνέχεια, ο Μπάιντεν αναφέρθηκε στη δίκη με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κατηγορώντας τον Τραμπ πως ενώ η γυναίκα του ήταν έγκυος έκανε σεξ μαζί της. «Κάνοντας σεξ με μια πορνοστάρ τη νύχτα – ενώ η σύζυγός σας ήταν έγκυος. Τι είναι αυτά που λες; Έχεις την ηθική μιας αδέσποτης γάτας». «Δεν έκανα σεξ με πορνοστάρ», απάντησε ο Τραμπ.

Ο «κλαψιάρης», η «ηθική αδέσποτης γάτας», το γκολφ, το IQ και ο Χάντερ Μπάιντεν

Η συζήτηση για τα πολιτικά μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ δεν άργησε να γίνει προσωπική όταν οι δύο άνδρες «πιάστηκαν στα χέρια» για τα νομικά προβλήματα του Τραμπ.

Η αρχή έγινε με τον Τραμπ να επιτίθεται στον Μπάιντεν λέγοντας ότι ο γιος του Χάντερ, καταδικάστηκε για τρία κακουργήματα που σχετίζονται με μια αγορά όπλου το 2018.

«Θα κάνουμε αυτή τη χώρα ξανά επιτυχημένη, γιατί αυτή τη στιγμή είναι ένα αποτυχημένο έθνος. Η τιμωρία μου θα είναι η επιτυχία. Αλλά όταν μιλάει για καταδικασμένο κακοποιό, ο γιος του είναι καταδικασμένος κακοποιός. Σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ο γιος του έχει καταδικαστεί», δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Μπάιντεν αντεπιτέθηκε σκληρά με την αναφερόμενη σχέση του Τραμπ και στο ότι συνέβη ενώ η Μελάνια Τραμπ ήταν έγκυος στον Μπάρον.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τη σχέση, αλλά καταδικάστηκε για 34 κακουργηματικούς λογαριασμούς στη Νέα Υόρκη που συνδέονται με μια πληρωμή χρημάτων απόκρυψης στην Ντάνιελς που έγινε πριν από τις εκλογές του 2016.

«Τα εγκλήματα για τα οποία εξακολουθείς να κατηγορείσαι και σκέψου όλες τις αστικές ποινές που έχεις – πόσα δισεκατομμύρια δολάρια σε αστικές ποινές για την παρενόχληση μιας γυναίκας του κοινού, για την πραγματοποίηση μιας σειράς πραγμάτων, για το σεξ με μια πορνοστάρ τη νύχτα που η σύζυγός σου είναι έγκυος; Για τι πράγμα μιλάτε;», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Έχετε την ηθική μιας αδέσποτης γάτας», πρόσθεσε.

«Δεν έκανα σεξ με πορνοστάρ νούμερο ένα», απάντησε ο Τραμπ.

Αλλά οι προσωπικές επιθέσεις δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ακολούθησαν οι αιχμές για την ηλικία τους, το IQ τους και το γκολφ.

Ο Μπάιντεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ψηφοφόρων ότι, στα 81 του χρόνια, είναι πολύ μεγάλος για μια δεύτερη θητεία. Σημείωσε ότι ήταν ο νεότερος άνθρωπος στην πολιτική. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά στη Γερουσία στην ηλικία των 30 ετών.

«Πέρασα τη μισή μου καριέρα όντας ο νεότερος άνθρωπος στην πολιτική. Ήμουν ο δεύτερος νεότερος άνθρωπος που εξελέγη ποτέ στη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Και τώρα είμαι ο γηραιότερος, αυτός ο τύπος είναι τρία χρόνια νεότερος, πολύ λιγότερο ικανός» είπε.

Ο Τραμπ, στα 78 του χρόνια, δεν αντιμετωπίζει τις ίδιες επιφυλάξεις σχετικά με τις διανοητικές του ικανότητες.

Ο Μπάιντεν δεν βοηθήθηκε από το γεγονός ότι ακουγόταν βραχνιασμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς και πάλευε πολλές φορές να βρει τα λόγια του.

Ο Τραμπ, εν τω μεταξύ, καυχήθηκε για τις πνευματικές του ικανότητες, σημειώνοντας ότι «αρίστευσε» σε τεστ γνώσεων και κέρδισε δύο πρωταθλήματα στο γκολφ.

«Για να το κάνεις αυτό, πρέπει να είσαι αρκετά έξυπνος και να χτυπάς την μπάλα πολύ μακριά» είπε.

Ο ίδιος είπε για τον Μπάιντεν: «Δεν μπορεί να χτυπήσει μια μπάλα. Με προκάλεσε σε αγώνα γκολφ. Δεν μπορεί να χτυπήσει μια μπάλα ούτε 50 μέτρα. Νομίζω ότι είμαι σε πολύ καλή φόρμα. Αισθάνομαι ότι είμαι σε καλή φόρμα όπως ήμουν πριν από 25 – 30 χρόνια. Στην πραγματικότητα, είμαι ίσως λίγο πιο ελαφρύς. Αλλά είμαι σε τόσο καλή φόρμα όσο ήμουν πριν από χρόνια. Αισθάνομαι πολύ καλά. Αισθάνομαι το ίδιο».

Ο Μπάιντεν άρπαξε την ευκαιρία να σχολιάσει το ύψος και το βάρος του Τραμπ.

«Μπορείτε να δείτε ότι είναι 1,80 μ. και 220 κιλά».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News