Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Κίνδυνος για ταυτόχρονη παρουσία οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στην Ευελπίδων

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, μετά τον κίνδυνο να βρεθούν παράλληλα στην Ευελπίδων οπαδοί και των δυο ομάδων.

Η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από επίθεση οπαδών του Ολυμπιακού και τα σοβαρά επεισόδια με πυροβολισμούς το προηγούμενο Σάββατο έξω από τη θύρα 13 της Λεωφόρου, μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού, αποτελούν ένα νέο πονοκέφαλο για την Ελληνική Αστυνομία, αφού είναι πιθανό, οι συλληφθέντες των δυο «αιωνίων» να συνυπάρξουν στην Ευελπίδων.

Συγκεκριμένα, κάποιοι από τους οπαδούς των «πρασίνων» θα βρεθούν σήμερα, αλλά και την Παρασκευή στην Ευελπίδων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Κάτι που δεν θα είναι απλό, αφού οι κατηγορίες είναι βαριές και στον έλεγχο της αστυνομίας, βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά, ενώ υπάρχει και τραυματίας απο σφαίρα στα επεισόδια που έγιναν έξω από την Λεωφόρο.

Τις ίδιες ημέρες, Πέμπτη και Παρασκευή, θα βρεθούν εκεί και οι οπαδοί του Ολυμπιακού που κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην δολοφονία Λυγγερίδη, όπου θα κληθούν να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Με όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς, πως ο κίνδυνος οι δυο πλευρές να συναντηθούν είναι παραπάνω απο υπαρκτός, ενώ η Ελληνική Αστυνομία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να υπάρχουν και συνοπαδοί των δυο πλευρών για να σταθούν στο πλευρό τους. Στο παρελθόν πάντως, έχουν σημειωθεί επεισόδια, μεταξύ οπαδών των δυο ομάδων, έπειτα από τα δικαστήρια. Κι αυτό είναι κάτι που η αστυνομία δεν θέλει να επαναληφθεί και αναμένεται να λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News