Βόλος: Ολοένα και πιο τρομακτικές οι εικόνες με τα νερά ψάρια

Βόλος: Ολοένα και πιο τρομακτικές οι εικόνες με τα νερά ψάρια

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά.

Ανυπολόγιστη είναι η οικολογική καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, καθώς εκατομμύρια νεκρά ψάρια έχουν εγκλωβιστεί στον χείμαρρο του Ξηριά.

Ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες που ξεπερνούν τους 160 τόνους, καθώς συνεχίζεται εντατικά ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου.

Παράλληλα, επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως είναι καλύτερο να αποτεφρωθούν τα ψάρια προκειμένου να μην κινδυνεύσει ο υδροφόρος ορίζοντας λόγω της ταφής τους.

Στο μεταξύ, την ώρα που η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ευθυνών γύρω από το θέμα με τα αρμόδια υπουργεία, την περιφέρεια τον ΟΛΒ αλλά και τον Δήμο να αλληλοκατηγορούνται.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ενεργοποιήσει ένα έκτακτο σχέδιο διάσωσης.

Πάνω από 160 τόνοι νεκρά ψάρια έχουν απομακρυνθεί
Ο καθαρισμός του παραλιακού μετώπου του Βόλου από τα νεκρά ψάρια συνεχίζεται και ήδη έχουν απομακρυνθεί ποσότητες που ξεπερνούν τους 160 τόνους, από τα σκάφη που έχει μισθώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν χθες το απόγευμα στην δημοσιότητα, στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος που επιχειρεί στο λιμάνι του Βόλου, ένα στην έξοδο του Ξηριά και δυο στις Αλυκές, όπως επίσης και 7 αλιευτικά.

Τα 7 καΐκια μάζεψαν στις 27 και 28 Αυγούστου 95 τόνους από περιοχές κοντά στον Βόλο, 35 τόνοι συλλέχθηκαν από τον Ξηριά, 15 από την περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, Ξενία, Αναύρου, 10 τόνοι από τις Αλυκές (έρχονται συνεχώς λόγω του αέρα επιπλέον ψάρια) και 5 τόνοι από πλοιάριο της Ιnterpollution από το λιμάνι του Βόλου.

Στο μεταξύ επιχείρηση τοποθέτησης και δεύτερου πλέγματος στήθηκε σήμερα το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ στον Ξηριά λίγο πριν την εκβολή του στον Παγασητικό για τη συγκράτηση των νεκρών ψαριών που πλέον εκτείνονται σε μία απόσταση 150-200 μέτρα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Με το δεύτερο πλέγμα θα συγκρατηθούν οι τεράστιες ποσότητες των νεκρών ψαριών, που θα λειτουργήσει ενισχυτικά στο πρώτο που τοποθετήθηκε καθώς εκείνο δέχεται μεγάλη πίεση. Τα ψάρια δεν περνούν πλέον προς το λιμάνι του Βόλου, έτσι ώστε η επιχείρηση συλλογής των ψαριών που ήδη βρισκόταν μέσα στο λιμάνι να διευκολυνθεί.

Πηγή: in.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News