Παρασκήνιο: Στο Παρίσι τα sms στον Τσίπρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και η κατηγορηματική διάψευση Γερουλάνου

Το απόγευμα της Κυριακής ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πτήση για Παρίσι. Να ναι καλά το Συμβούλιο της Ευρώπης που του δίνει την ευκαιρία να στέκεται, κυριολεκτικά, μακριά από την αναμπουμπούλα στον ΣΥΡΙΖΑ και να “τα λέει” με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες από άλλα κόμματα, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ενημερωνόταν, πάντως, συνεχώς για όσα συνέβαιναν στην δραματική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Καταιγισμός sms στα τηλέφωνα των συνεργατών του!

Σε ανοιχτή γραμμή με μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν και στελέχη της Νέας Αριστεράς που περιμένουν πώς και πώς την αποκασσελοποίηση του κόμματος από το οποίο έφυγαν. Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί πως η Ομπρέλα και η ομάδα Αχτσιόγλου-Χαρίτση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ένα και το αυτό αλλά ως διακριτές ομάδες με διαφορετική στρατηγική, διασυνδέσεις και στόχους.

Ο Παύλος Γερουλάνος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι, μιλώντας για την ανάγκη θεσμικής και καταστατικής σοβαρότητας, υπαινίχθηκε ότι πρέπει να θεωρηθεί η υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα ασυμβίβαστη με την ιδιότητά του ως Δημάρχου Αθηναίων, επειδή το καταστατικό απαγορεύει έμμισθη θέση στην αυτοδιοίκηση για τους υποψήφιους. Άποψή του είναι ότι οι υποψήφιοι δεν πρέπει να εμπλέκονται στα διαδικαστικά αλλά η αρμόδια επιτροπή, η ΕΔΕΚΑΠ, θα πρέπει να αποφασίζει ανενόχλητη. Και αυτό θα γίνει. Θα δοθεί μια ερμηνεία στο σχετικό άρθρο του καταστατικού που θα επιτρέπει στον Χάρη Δούκα να είναι υποψήφιος χωρίς να γίνει διαρκές συνέδριο για να εγκριθεί νέο καταστατικό.

Περισσότερα στο dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News